Na drie nederlagen op rij weer winst voor Zeester

In Zoutkamp stonden thuisclub en De Lauwers tegenover elkaar. Twee ploegen die allebei graag hogerop willen en tot aan de aftrap uit twaalf wedstrijden eenentwintig punten hadden weten te verzamelen. De winnaar van de tweestrijd zou derhalve prima zaken doen in de aanloop naar nacompetitievoetbal. Het duel was al twee keer eerder uitgesteld vanwege de weersinvloeden, maar nu kon er eindelijk afgetrapt worden. Na negentig minuten stapte de thuisclub als winnaar van het veld.

Het werd voor de mannen van trainer Jaap van der Ploeg wel weer tijd voor een succesje, nadat men in de drie voorgaande wedstrijden alleen maar nederlagen had geleden. ZEC, Ezinge en slotlicht Eenrum wisten de Zoutkampers achter zich te houden. Bovenin mee willen doen is een doel voor Zeester, maar dan moeten er wel overwinningen komen.

De Lauwers begon sterk aan het duel en kreeg wat halve kansen om de leiding te nemen. De rugwind zorgde er voor dat ze iets gemakkelijker in de buurt van doelman Daniël Veenstra wisten te komen. Een strakke bal op de bovenkant van de lat werd nog het grootste gevaar voor Zeester, maar dat werd uiteindelijk bezworen. Aan de overkant van het veld mocht Zeester een tweetal vrije trappen nemen net buiten de zestien meter van de ploeg uit Warfstermolen. Jesse Tjoelker schoot rakelings over de kruising en Niels Noordhof schoot hoog over in de ballenvanger.

Na de thee was het spelbeeld omgedraaid. Nu hadden de Zoutkampers het windvoordeel en gingen de mouwen omhoog. Er werd met veel diepgang richting het doel van De Lauwers gespeeld. Na 65 minuten kopte Ruben Postma de bal bij de tweede paal snoeihard binnen na een strakke corner van Jesse Tjoelker: 1-0. De Lauwers moest nu wel komen, want ieder puntverlies betekende er een teveel. De gasten kregen ook wel wat corners, maar het meeste gevaar kwam van de kant van Zeester. De mannen uit het vissersdorp verzuimden echter afstand te nemen. Chris Noordhof was een van hen. Hij had zo’n beetje zeven tegenstanders achter zich gelaten, maar deponeerde het leer daarna op de paal. Dat was het dan ook wel zo’n beetje. De bezoekers waren niet bij machte iets terug te doen en leden een kostbare nederlaag.

Jaap van der Ploeg (Zeester): Om even in scheepstermen te blijven, we hebben geen slagzij gemaakt vandaag nadat we drie keer hadden verloren. We doen nog steeds mee om de bovenste plekken, al liggen er dan ook heel wat kapers op de kust in deze klasse. Ik moet zeggen dat het de competitie niet alleen leuk, maar ook zeer spannend maakt.’

* Zeester – De Lauwers 1 – 0 (0 – 0). Ruben Postma 1-0.

No Replies to "Na drie nederlagen op rij weer winst voor Zeester"