Warffum scoort drie keer in Oldehove en pakt punt

Warffum is er in geslaagd om op bezoek bij thuisclub OKVC een 3-0 achterstand binnen 54 minuten weg te poetsen. En dat was maar goed ook, want meer speeltijd was er niet. Het duel werd begin oktober na 36 minuten gestaakt en in december zou er een nieuwe poging worden ondernomen. Toen gooide het winterweer roet in het eten. Vorige maand stond het duel andermaal op de agenda, maar ook nu speelde de vorst beide ploegen parten.

Twee weken geleden stonden beide teams ook al tegenover elkaar in Warffum en was het OKVC dat er met de punten (2-3) vandoor wist te gaan. Nu kreeg het team van Nico de Vries een andere kluif voorgeschoteld, want er moest een 3-0 opgelopen achterstand teniet worden gedaan. Warffum moest eerst ander problemen oplossen, want doelman Ramon Dijkema was geblesseerd. Dick Voorma kon ook niet ingezet worden en Arnold Blink was niet volledig fit. Uiteindelijk pakte Eddy Renses de handschoen letterlijk en figuurlijk op. Hij stond in het duel met ZEC ook al uit nood geboren onder de lat en dat was nu dus niet anders. Een ander vraagteken was Remon Bijsterveld. Hij schijnt zo hard te schieten dat hij zijn eigen voeten pijnigt. Hij kon echter starten en Jorrit Muller wachtte aan de kant geduldig zijn moment af.

Het duel begon met een vrije bal voor Warffum op de rand van het Oldehoofster strafschopgebied. Roy Kuipers besloot dat karwei op zich te nemen, maar schoot hoog over. De opluchting was groot aan de zijde van OKVC, want enkele weken eerder had Kuipers uit een vrijwel identieke situatie wel raak gemikt. Nadat er negen minuten waren gespeeld en David Feitsema namens de thuisclub zowaar nog een kans kon laten noteren, brak de rust aan. Het tweede bedrijf begon goed voor Warffum. OKVC had de wind in de rug, maar elke lange bal verdween ergens over de zijlijn of achter het doel van Renses.

In de 54e minuut was het Kevin Janssen die er als de kippen bij was om een afgeslagen bal op te vangen en het leer met zijn chocoladebeen tegen de touwen te jagen: 3-1. Warffum kreeg het geloof in een goede afloop en bij OKVC kropen de zenuwen naar boven. Het duurde een klein kwartier alvorens Warffum andermaal tot scoren wist te komen. Het was andermaal Kevin Janssen die een door Stefan van den Berg verlengde bal bij de tweede paal wist binnen te tikken: 3-2. Er moest nog ruim een kwart wedstrijd gespeeld worden en dus was er tijd zat om de jacht op de gelijkmaker of nog meer in te zetten.

Jeroen Zwart verliet het veld. Het geduld van Muller werd beloond, hij mocht de wedstrijd vol maken en proberen om Jasper Ludema af te stoppen. De meest gevaarlijke speler van OKVC bleef onzichtbaar omdat zijn passes zelden daar terecht kwamen waar hij ze wilde hebben. Met nog ene kwartier te spelen was het Roy Kuipers die de bal achter de laatste linie van de gastheren wist te deponeren. Stefan van den Berg kreeg zijn lichaam tussen bal en tegenstander en met een fraaie draai wist hij zichzelf vrij voor het doel van OKVC te zetten en de 3-3 te scoren. De gastheren probeerden van alles om Warffum van nog meer doelpunten af te houden en met lange ballen te proberen om David Feitsema of Pieter Sieperda in stelling te brengen. De Warffumers hadden het er lastig mee, maar wisten zich staande te houden. De gasten probeerden uit alle macht ook nog de overwinning naar zich toe te trekken, maar Jorrit Muller, Remon Bijsterveld, Roy Kuipers en Stefan van den Berg, die de paal raakte, kwamen niet tot scoren.

De minuten raakten op en na het laatste fluitsignaal was er aanvankelijk sprake van een kleine teleurstelling. ‘Maar als je van een dergelijke achterstand terug weet te komen mag je als team tevreden zijn. We hebben discipline getoond en veel strijd geleverd. De jongens hebben alles gegeven en zijn tot aan het laatste fluitsignaal doorgegaan’, vertelt trainer Nico de Vries.

Zaterdag staat in de 5e Klasse D alleen het duel Eenrum-ZEC op het programma. Een week later is er weer een compleet programma en speelt Warffum op eigen veld tegen De Lauwers. OKVC ontvangt dan koploper RZ Baflo.

* OKVC – Warffum 3-3 (3-0). Rick Breemhaar 1-0; David Feitsema 2-0; Pieter Sieperda 3-0; Kevin Janssen 3-1; Kevin Janssen 3-2; Stefan van den Berg 3-3.

No Replies to "Warffum scoort drie keer in Oldehove en pakt punt"