Karateclub Kyôchô pakt weer nationale titels

Twee vechters van Patrick en Inge Stegenga van Karateclub Kyôchô uit Delfzijl stonden zaterdag op het Open Nederlands Kyokushin kampioenschappen in Arnhem. Vorige week wist de club nog vier nationale titels met kata binnengehaald. Nu werden er twee titels aan toegevoegd met kumite.

Dit vermaarde, internationale toernooi wordt elk jaar bezocht door diverse full contact bonden. Dit keer waren er bijna tweehonderd deelnemers van achtendertig dojoos uit vijf landen klaar om te strijden voor de hoogste nationale eer. Teun Schuiten, die drie weken geleden in België de nationale titel opeiste, presteerde het weer en kon in Arnhem de Nederlandse titel in zijn gewichtsklasse opeisen. Bijzondere noot, Schuiten komt uit voor het Nederlands team. In twee toernooien evenveel nationale titels pakken is geen sinecure.

Nadia van der Sluis werd in december Nederlands kampioen in Baarle Nassau. In Drachten pakte ze de nationale titel kata en ook in Arnhem ging ze voor het hoogst haalbare. Ook zij mocht het hoogste podium op en zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen, op beide wedstrijdvlakken van het karate, Kata (stijlpatronen lopen) en Kumite (vechten met een tegenstander onder gecontroleerde toezicht van een jury).

Ferdi van der Sluis, de vader van Nadia en onlangs benoemd tot assistent-bondscoach van het Nederlands team, heeft niet alleen de leerlingen van Kyôchô gecoached maar ook de andere leden van het Nederlandse A-team. Karateclub Kyôchô maakt zich nu klaar voor het eigen beginnerstoernooi De Ommelander Cup in de Brede School Delfzijl op zaterdag 25 maart. Hierbij wordt zeker de breedtesport in de gemeente Eemdelta niet vergeten.

No Replies to "Karateclub Kyôchô pakt weer nationale titels"