Bij vijfdeklasser Noordpool UFC blijft het rommelen

Bij vijfdeklasser Noordpool UFC is het allesbehalve rustig. De geelzwarten werden onlangs geconfronteerd met de aankondiging van trainer Robert de Vries dat hij aan het einde van het seizoen zou vertrekken. De club ziet zich nu voor het feit geplaatst dat een aantal spelers er kennelijk ook de brui aan geeft. Namen die genoemd worden zijn onder andere Jasper Eerelman, Jarno van Ellen, aanvoerder Sam Doornbosch Clevering en Robin Huizinga, de leider van het tweede van Noordpool UFC. Ook zouden er enkele spelers van het tweede team hun heil elders willen zoeken. De meesten zouden de overstap naar buurman ZEC in Zandeweer willen maken of daar inmiddels trainingsuren hebben gemaakt. Sam Doornbosch Clevering, die al eerder had aangegeven dat hij op zoek is naar een nieuwe uitdaging, traint mee met vierdeklasser Middelstum.

Na het vertrek van Willem Kluin richting RZ Baflo, en later ook Kloosterburen, werd het trainerschap min of meer door het duo Bert van der Meer en Robert de Vries gedeeld ingevuld. Daar kwam al vrij snel een einde aan omdat de aanpak van Van der Meer niet zou stroken met de ideeën van de spelers. Na de aankondiging van De Vries dat ook hij de geelzwarten zou verlaten, sprak voorzitter Marcel Dob zijn teleurstelling hardop uit. Hij verwijt sommige spelers een gebrek motivatie, de juiste instelling en de wil om er samen iets van te maken. ‘Ik denk dat we de komende tijd heel goed in de spiegel moeten kijken en samen met de spelers nadenken wat we nou eigenlijk willen’, liet hij zich ontvallen.

Een week na zijn uitspraken en de met 2-1 verloren uitwedstrijd op bezoek bij buurman ZEC blijkt nu dat er spelers zijn die daar kennelijk geen heil in zien. Zij hebben hun eigen plan getrokken. Terwijl de onderlinge verhoudingen er na de ‘aangekondigde’ wisselingen allesbehalve beter op werden, vond er bij Noordpool UFC de afgelopen week een bijeenkomst plaats waarin duidelijk werd dat de vereniging min of meer van de voorgenomen plannen tot ‘professionalisering’ is afgestapt. Er wordt op de dinsdag net zoals altijd getraind, terwijl op donderdag, wanneer de opkomst laag is, op een fanatieke manier een grote partij wordt gespeeld. Die moet als een soort van oefenwedstrijd worden gezien. ‘Hopelijk brengt dit iets meer spelvreugde terug en wat meer algehele vreugde bij de senioren. Daarnaast bieden wij vanuit de club na de donderdagtraining het eerste biertje aan. Dit om ook wat meer binding en plezier met elkaar te krijgen’, heeft het bestuur geventileerd.

Voorzitter Marcel Dob heeft ook gelezen wat spelers elkaar voor de voeten gooien en keurt dergelijk gedrag af. ‘Even los van het feit dat eenieder zijn eigen keus mag maken en dat anderen er van mogen denken wat ze willen, communiceer je dat niet op deze manier.’ Hij is overigens van mening dat er ‘teveel onzekerheden’ aan de berichten over vertrekkende spelers kleven. Dat Jarno van Ellen zijn heil per direct in Zandeweer zoekt is volgens hem wel duidelijk. Voorzitter Gerrit Hofman van ZEC is heel kort in zijn commentaar als hem het ‘transfernieuws’ wordt voorgelegd. ‘Oh, is dat zo? Dat is dan hartstikke mooi, maar ik kan je verzekeren dat ik officieel nergens van weet.’

Van Sam Doornbosch Clevering zegt Dob overigens het wel te begrijpen dat hij naar een andere club wil. ‘Sam is een goeie jongen en heeft veel voor ons betekend. Of je als vereniging blij moet zijn met zijn vertrek is maar de vraag, maar we kunnen er niets aan veranderen.’ Dat de captain van het team naast Uithuizen ook in Middelstum de nodige trainingsarbeid verricht vindt de preses, hoewel de club hem niets in de weg heeft gelegd, ‘minder wenselijk’ maar er zijn voor dat soort situaties geen richtlijnen binnen Noordpool UFC afgesproken.

Dob hoopt dat de rust de komende maanden weer een beetje terugkeert binnen de gelederen van de vijfdeklasser: ‘Ik ben nu bijna twee jaar voorzitter en ondanks dat zaken rondom het voetbal in Uithuizen eigenlijk allemaal wel goed lopen, zijn er met betrekkingen tot de spelersgroepen al heel wat hoofdbrekens geweest. Je komt op zeker moment bij een punt dat je het los moet laten. Als spelers willen gaan, moeten ze dat maar doen. Dan gaat Noordpool UFC wel verder met de grote groep voetballers die er wel alles aan wil doen om de vereniging naar een hoger plan te tillen.’

Noordpool UFC degradeerde in het seizoen 2014/2015 uit de vierde klasse en is er sindsdien niet in geslaagd om het verloren gegane terrein terug te winnen. De club met een sportcomplex die een derdeklasser niet zou misstaan wist in de vijfde klasse nooit verder te komen dan een vijfde plaats.

1 Reply to "Bij vijfdeklasser Noordpool UFC blijft het rommelen"

  • comment-avatar
    EemsmondSport maart 4, 2023 (12:37)

    Iedereen heeft recht op zijn eigen mening. Wij zijn van mening dat alles wat er rondom een vereniging gebeurt, zolang het maar aan de sport gerelateerd is, ook in het nieuws gebracht mag worden. Daar hoort nu eenmaal ook nieuws bij wat voor sommigen misschien minder leuk is. We hebben naar aanleiding van bovenstaand verhaal een aantal anonieme reacties gekregen, afkomstig van een niet bestaand mailadres. Daarin worden zaken opgesomd die niet onderbouwd zijn en vooralsnog afgedaan kunnen worden als geruchten en zwartmakerij.. Wij van EemsmondSport treden eenieder met open vizier tegemoet en dat verwachten we van onze reageerders ook. In dit geval hebben we de reacties dan ook naar de prullenbak verwezen.

    Redactie EemsmondSport