Opnieuw succes voor Delfzijlster bokser Abel Webisa

De voor Boksvereniging Delfzijl uitkomende Abel Webisa heeft opnieuw een bokswedstrijd op zijn naam weten te schrijven. Zaterdagavond werd er een boksgala georganiseerd in het Drentse Klazienaveen. Voor de boksvereniging Delfzijl moest Abel Webisa in de ring verschijnen en dat leverde de bokser geen windeieren op. 

Trainer Dick Zwiers had hem goed voorbereid op deze partij. Webisa moest het opnemen tegen Salar Shafai van de boksvereniging Muscle Fit uit Eindhoven. Webisa bokst in het lichtmiddengewicht tot 71 kilogam. Zijn tegenstander was iets korter, naar wel erg gedrongen. Vanaf de gong in de eerste ronde gingen beide pugilisten er direct met hoog tempo in.  De eerste ronde ging ongeveer gelijk op. Beide boksers hadden het tempo er goed in. De bokser uit Eindhoven had wel de meeste tijd het midden van de ring en kwam met snelle stoten op Webisa af en probeerde hem tegen de touwen of in een hoek te krijgen. Maar de Delfzijlster bokser scoorde de juiste punten in de rebound en bleef erg goed op de been. In de tweede ronde ging het bijna op dezelfde manier, ware het niet dat Webisa af en toe het midden van de ring overnam en zodoende het initiatief naar zich toe wist te trekken en in deze ronde de meeste punten scoorde.

In de derde ronde was te zien dat beide boksers een goede conditie hadden want het tempo lag nog steeds erg hoog. Toch was Abel Webisa de betere in deze ronde omdat hij duidelijk meer punten scoorde. Het bleef echter spannend na de gong van de laatste ronde. Er zou namelijk ook nog een onbeslist uitgeroepen kunnen worden. De juryleden gaven het voordeel uiteindelijk toch aan de bokser uit Delfzijl. Webisa won nipt met een 2-1 uitslag, dit tot  tevredenheid van trainer Dick Zwiers. Waarschijnlijk moet Webisa op 1 april weer aantreden, maar dan in Leeuwarden. Als hij daar ook zou kunnen winnen, dan heeft hij zes wedstrijden gezegevierd en promoveert hij naar de B-klasse. Dat zou een mooi succes voor de Delfzijlster vereniging zijn.

No Replies to "Opnieuw succes voor Delfzijlster bokser Abel Webisa"