Gert Jan van Dijken nieuwe hoofdtrainer vv Eenrum

Gert Jan van Dijken is met ingang van het seizoen 2023/2024 de nieuwe hoofdtrainer van vv Eenrum. Hij volgt in die functie huidig oefenmeester Klaas van der Ploeg op. Na gesprekken met meerdere kandidaten is het bestuur van de voetbalvereniging erin geslaagd Van Dijken te contracteren. De verwachtingen zijn hoog, de bak aan ervaring en kennis van voetbal die Van Dijken meeneemt, passen volgens de club bij de ambities van vv Eenrum.

VV Eenrum komt op dit moment uit in de 5e klasse D van het zaterdagvoetbal en staat daar momenteel als slotlicht genoteerd met drie punten uit dertien duels. Het bestuur hoopt met het aantrekken van een trainer van het kaliber Van Dijken stappen voorwaarts te kunnen maken. ‘Hij is een zeer ervaren, ambitieuze trainer en bezit precies de kwaliteiten die de jonge selectie van Eenrum verder kunnen brengen’, aldus voorzitter Herald Jansen.

Het aanstellen van de in Groningen woonachtige coach ging overigens niet over een nacht ijs. Na gesprekken met het bestuur volgden gesprekken met een afvaardiging van de selectie. De reacties waren unaniem en afgelopen week ondertekenden Gert Jan van Dijken, Herald Jansen (voorzitter) en Janet Toonder (voetbalzaken) het contract voor volgend seizoen.

Van Dijken is 49 jaar en al vele jaren actief in de voetbalwereld. Hij heeft onder andere een eigen voetbalschool. Zijn eerste klus als hoofdtrainer was vierdeklasser Engelbert. Daarna verkaste hij naar derdeklasser GSAVV Forward om in het seizoen 2021/2022 bij De Wilper Boys te belanden. Het hoofdtrainerschap bij vv Eenrum combineert hij met laatstgenoemde club, die in de 3e Klasse B zondag actief is en daar momenteel tiende staat met elf punten uit veertien duels. Klaas van der Ploeg is bezig met zijn vierde seizoen bij de Eenrumers en staat nog steeds open voor een nieuwe klus als hoofdtrainer. Daarnaast is hij met zijn huidige club in gesprek over de rol van hoofd jeugdopleiding, die hij nu voor het eerste jaar vervult. Op de foto vanaf links Janet Toonder, Herald Jansen en Gert Jan van Dijken.

No Replies to "Gert Jan van Dijken nieuwe hoofdtrainer vv Eenrum"