Kloosterburen en Farmsum zorgen voor vermaak

Kloosterburen en Farmsum hebben er in de enige wedstrijd die op zondag in 5C wel gespeeld kon worden een doelpuntenfeestje van gemaakt. Dat was voor Farmsum al de tweede keer in zeven dagen, want in de thuiswedstrijd tegen Groen Geel werden acht treffers geteld. Werden die nog gebroederlijk over beide teams verdeeld, nu waren het de gastheren die na een enerverende wedstrijd aan het langste eind wisten te trekken.

Trainer Willem Kluin beleefde weer een mooi weekend. Op zaterdag had hij met RZ Baflo al een 0-5 overwinning op OKVC weten te boeken en een etmaal later kon de coach een driepunter voor Kloosterburen bijschrijven. Het duel begon voortvarend voor de Marnebewoners. Na drie minuten spelen was het al raak toen Farmsum aan buitenspel dacht, wat het overigens niet was, en Matthijs Wolterman op weg kon naar doelman Stijn van der Baan. Hij maakte geen fout en zorgde zo voor een snelle openingstreffer en zijn zevende van het seizoen: 1-0. Daarna gebeurde er lange tijd niet veel. Tot vlak voor de thee, toen André Toxopeus een prima voorzet wist af te leveren die door Danny De Vries tot doelpunt werd gepromoveerd. Doelman Sander Adema kon er alleen maar naar kijken: 1-1.

Net als in het eerste bedrijf, leek Farmsum na de hervatting even weer op gang te moeten komen. Voor de bezoekers in de gaten hadden wat er was gebeurd, lag de bal opnieuw achter goalie Stijn van der Baan. Nu was het Rick Seelen die zich liet bejubelen nadat hij goed voorbereidend werk van Niels Bolt had weten af te ronden: 2-1. Kloosterburen trok de teugels daarna nog wat strakker aan omdat het de wedstrijd in een vroeg stadium definitief naar zich toe wilde trekken. In die opzet leken ze te slagen. Net als bij de vorige treffer was het ook nu Niels Bolt die aan de wieg stond van een Kloosterbuurder goal en kon hij niet veel later andermaal Rick Seelen de hand schudden als zijnde de man die het karwei had voltooid omdat hij het nylon opnieuw in beweging had weten te brengen. Hij bracht zijn seizoenstotaal daarmee op negen doelpunten: 3-1.

Farmsum had in ieder geval twee treffers veel te gemakkelijk cadeau gedaan, maar weigerde zich bij de zaken neer te leggen en had in Jeroen Tuma de man die de intenties van de roodgelen onderstreepte. Tegen Groen Geel had hij het net ook al weten te vinden en ook nu was Jeroen Tuma de gevierde man. Hij schoot een vrije trap achter doelman Sander Adema: 3-2. Kloosterburen reageerde in die fase niet alert en scherp genoeg en verspeelde de voorsprong ook nog eens. Uit een prima pass van Roby Visser mocht invaller Robert Veenhuis de Farmsumers andermaal langszij brengen: 3-3.

Net als in voorgaande wedstrijden weet Farmsum het doel wel te vinden, maar krijgen ze de treffers ook vrij gemakkelijk tegen. Uit de kluts wist Kloosterburen in de 80e minuut opnieuw de leiding te nemen. Met gevaar voor eigen lijf en leden kopte Rick Seelen het leer richting het Farmsumer doel en kreeg daarbij een schoen van een van de Farmsumers in zijn gezicht. Hoewel hij niet helemaal ongeschonden uit dat treffen kwam, liet scheidsrechter Roelof Haas het spel niet stilleggen, wist Gideon Steur de bal op te pikken en voor de vierde keer achter doelman Stijn van der Baan te prikken: 4-3.

Daarmee leek de koek wel op te zijn, ware het niet dat Jeroen Tuma de thuisclub nog even liet sidderen door de bal op de dwarsligger te mikken. Dat was overigens meer geluk dan wijsheid, want Tuma wilde eigenlijk een voorzet geven. Doelman Sander Adema verkeek zich vervolgens op de door de wind gedragen bal, maar kreeg assistentie bij het uitverdedigen. Het mocht niet zo zijn voor de Farmsumers, die engszins teleurgesteld afdropen. Ze hadden er alles aan gedaan om Kloosterburen het leven zo zuur mogelijk te maken en waren bijna in hun opzet geslaagd. In de voetballerij is bijna echter ook het synoniem voor niets en dus stak een eveneens gedreven spelend Kloosterburen de overwinning in de zak.

Overigens haakte doelpuntenmaker Matthijs Wolterman vroegtijdig af met een zo op het oog ernstige enkelblessure. Hij kon niet meer op het gehavende been staan en men wilde hem naar de spoedeisende hulp brengen. Daar had men het echter te druk en dus moest de Kloosterbuurder dat bezoek nog een dag uitstellen.

Willem Kluin (Kloosterburen): ‘Je kunt inderdaad wel stellen dat ik een heerlijk weekend achter de rug heb. Al moet ik ook zeggen dat ik op zaterdag een stuk rustiger op de bank zat. Toen we eenmaal op 3-1 waren gekomen, dacht ik dat we de wedstrijd wel onder controle hadden. Dat bleek niet zo te zijn. We kregen de doelpunten daarna te gemakkelijk om de oren. Het was krap vandaag, maar wie maalt daar om. De ploeg heeft karakter en wilskracht getoond en dat heeft ons uiteindelijk een overwinning opgeleverd.’

Peter Ernst (Farmsum): ‘Ik voel alleen maar teleurstelling over het resultaat. Net als vorige week geven we de doelpunten ook nu weer te gemakkelijk weg. Die eerste twee ontstonden na fouten van Roby Visser en bij die derde dacht iedereen dat wij een ingooi zouden krijgen. Zij namen hem vervolgens heel snel en scoorden vervolgens. Ik snap echt niet dat we verloren hebben omdat we in alle facetten van de wedstrijd beter waren. Helaas gold dat ook voor het weggeven van de doelpunten. Op deze manier winnen we nooit weer een wedstrijd.’

* Kloosterburen – Farmsum (4-3 (1-1). Matthijs Wolterman 1-0; Danny de Vries 1-1; Rick Seelen 2-1; Rick Seelen 3-1; Jeroen Tuma 3-2; Robert Veenhuis 3-3; Gideon Steur 4-3 (foto: Jan Gerdez).

No Replies to "Kloosterburen en Farmsum zorgen voor vermaak"