Koploper RZ Baflo heeft geen kind aan OKVC

RZ Baflo heeft de leidende positie in de 5e Klasse D van het zaterdagvoetbal zonder veel problemen iets weten te verstevigen. Het team van trainer Willem Kluin wist de uitwedstrijd tegen het Oldehoofster OKVC met 0-5 te winnen. In Baflo was het duel eerder dit seizoen nog in een 4-1 zege geëindigd.

De roodzwarten hadden maar weinig moeite met de thuisclub. De eindstand van het treffen was al bij rust bereikt. OKVC wist geen vuist te maken tegen de ploeg die de kampioenskar wel kan oppoetsen. Het dominante spel dat de gasten op de grasmat deponeerden leidde voor de thee in een aantal kansen die vrijwel allemaal tot doelpunt werden gepromoveerd. Het zorgde er voor dat oefenmeester Kluin al vrij snel, uit pure luxe, wissels kon doorvoeren.

Mark van Zanten opende de score voor de bezoekers al binnen een kwartier spelen: 0-1. Daarna duurde het even alvorens het opnieuw raak was. Reinout Geuze verdubbelde na 28 minuten voetbal de marge (0-2) en daarna ging het heel snel. In een tijdsbestek van tien minuten waren het Chris ten Boer, Melvin Folkerts en Mark van Zanten die het net wisten te vinden. Voor Van Zanten was het zijn tweede van de middag, de fraaiste kwam echter op naam van Folkerts. Hij joeg een vrije trap vanaf een meter of twintig van het Oldehoofster doel over de amper reagerende muur van de gastheren met een mooie krul, onbereikbaar voor de goalie, in de linkerhoek.

Na de wisseling van speelhelft daalde het niveau van de wedstrijd. RZ Baflo hoefde niet meer zonodig en OKVC was niet in staat om ook maar enig tegenwicht te bieden aan de koploper. Komend weekeinde komt de ploeg van Kluin niet in actie. Een week later wacht op eigen veld de ontmoeting met De Lauwers. Dat zal op revanche uit zijn, want in eigen huis ging men eerder dit seizoen met 0-2 onderuit dankzij twee treffers van Duncan Torrenga.

* OKVC – RZ Baflo 0-5 (0-5). Mark van Zanten 0-1; Reinout Geuze 0-2; Chris ten Boer 0-3; Melvin Folkerts 0-4; Mark van Zanten 0-5 (foto: Henk Cruiming).

No Replies to "Koploper RZ Baflo heeft geen kind aan OKVC"