SV Bedum geeft duel binnen tien minuten weg

SV Bedum heeft in en tegen Marum een pijnlijke nederlaag geleden. De ploeg van trainer Robbie Wentink ging met 4-1 onderuit, ondanks dat de Bedumers een van hun betere wedstrijden speelden. Het zijn zorgelijke tijden voor SV Bedum, dat zichzelf op de twaalfde plaats in de ranglijst van 2L terugvindt en in acuut degradatiegevaar verkeert. Na vijftien gespeelde wedstrijden staan er slechts drie overwinningen op het conto van de paarshemden. Enkele weken geleden werd SV Oosterwolde geklopt. Eind oktober kreeg Zuidhorn met 4-5 op de broek en de competitieopening leverde een 1-5 overwinning op in het treffen met Be Quick 1887.

De Bedumers begonnen vrij aardig aan het treffen met de SV Marum en kregen ook een kans om de score open te breken, maar die liet men liggen. De thuisclub wist daarna redelijk snel bij de razendsnelle Tom Boezerooy in te leveren. Diens uitbraak kon niet verijdeld worden, waarna er een voorzet volgde die bij de tweede paal door Ralph Oosterhof in de 3e minuut van de wedstrijd tegen het nylon werd geprikt: 1-0.

Nadat er nog een keer op de paal werd geschoten door de gastheren, nam SV Bedum het heft in handen. Men kreeg de ruimte om te voetballen en de kansen kwamen er ook wel. De Bedumers missen echter een speler die de trekker over kan halen. Dat bleek op het sneeuwvrij gemaakte veld maar eens weer. Jimi Hoeksema, Twan Ahlers en Mark Kruizinga wisten niet tot scoren te komen. Ook vrije ballen en afstandsschoten, van onder andere Nigel Bakker, bleven zonder het gewenste resultaat. Voor de thee had SV Bedum misschien wel een strafschop moeten krijgen toen een verdediger van de thuisclub uit balans raakte en met zijn arm op de bal terecht kwam. De scheidsrechter van dienst wilde echter van niets weten.

Ook na de thee was het meeste balbezit voor de gastheren, maar echt grote kansen deden zich niet voor. Of het moesten al de kopbal van Bart Apotheker en een schot van Mark Kruizinga zijn geweest die succes hadden kunnen opleveren. Kleine mogelijkheden die vergeten waren toen Tom Boezerooy zijn meerwaarde bewees voor de gastheren en de Marumers op 2-0 wist te zetten. Doelman Jos Broekmans was voor de tweede keer geklopt en zou de gang naar het net enkele minuten later opnieuw moeten maken. Een te korte terugspeelbal van Roy Mertens werd opgepikt, belandde door toedoen van Boezerooy op de paal, waarna hij het leer zelf alsnog over de doellijn wist te frommelen: 3-0. Hij was vervolgens ook betrokken bij de volgende Marumer goal toen hij slim anticipeerde, het strafschopgebied van SV Bedum in wist te duiken en vervolgens tegen het gras werd gekwakt. De strafschop werd door Noël Kailola achter Jos Broekmans geschoten: 4-0.

En zo had SV Bedum in een tijdsbestek van nog geen zes minuten het duel volledig uit handen gegeven. Jimi Hoeksema mocht niet veel later nog wel de 4-1 maken, maar meer dan een veel te kleine pleister op de grote wond was het niet. Het laatste kwart van de wedstrijd bood geen aanknopingspunten meer op een beter resultaat voor de gasten. Oefenmeester Robbie noemde de uitslag ‘heel bizar’ maar het was wel de realiteit. En die wijst uit dat er heel snel resultaten moeten komen, wil zijn ploeg klassebehoud nog veilig stellen. Komend weekeinde wacht op eigen veld de ontmoeting met Zuidhorn. Om niet nog verder achterop te raken is een driepunter gewenst. Veendam 1894, een van de directe concurrenten in de strijd tegen degradatie, gaat op bezoek bij Be Quick Dokkum terwijl LTC het tegen koploper Velocitas moet opnemen. SV Oosterwolde komt niet in actie.

* SV Marum – SV Bedum 4-1 (1-0). Ralph Oosterhof 1-0; Tom Boezerooy 2-0; Tom Boezerooy 3-0; Noël Kailola 4-0 (strafschop); Jimi Hoeksema 4-1.

No Replies to "SV Bedum geeft duel binnen tien minuten weg"