Atleet Edward Pechler loopt honderdste (ultra)marathon

De mannen van de lange afstand hebben namens Loopgroep Bedum hun gezicht laten zien op drie evenementen. In Nijverdal stond Edward Pechler aan de start van de Salland Trail. Hij koos voor de 50 kilometer onverharde trail. Het zou zijn honderdste (ultra)marathon worden.

Na zijn marathondebuut in 2006 liep hij 45 keer een marathon (42,2 kilometer) en 54 keer een ultramarathon met als langste afstand 170 kilometer. Dat was in de Ultra-trail du Mont Blanc in 2015. De zon en de sneeuw maakten Salland Trail ‘sprookjesachtig’, maar in de tweede helft zorgde de dooi voor een blubberpartij en toen werd het extra pittig voor de deelnemers. Na 5 uur en 7 minuten kwam Pechler voldaan over de finish en had hij deze mijlpaal bereikt.

In de RunForestRun, Drentsche Aa in Gasteren gingen Bram Wubs en Alex Oskam van start op de langste afstand van 43 kilometer. Ook daar was sprake van winterse witte omstandigheden door de sneeuwval. Dit maakte de 43 kilometer extra zwaar. Wubs finishte als zesde van de 34 deelnemers op deze afstand in een prima tijd van 4 uur en 11 minuten. Oskam genoot iets langer van ‘t parcours en klokte 4 uur 35 minuten. Op bovenstaande foto Edward Pechler in actie tijdens een van zijn ‘meesterstukjes’, de 100 kilometer van Winschoten.

No Replies to "Atleet Edward Pechler loopt honderdste (ultra)marathon"