Energiek Middelstum valt in slotfase door de mand

Ondanks een prima eerste helft is Middelstum er op eigen veld niet in geslaagd om kampioenskandidaat Mamio pootje te lichten. Halverwege het duel stond het team van trainer Jelmer Meinardi nog op een veel te magere 1-0 voorsprong. En dat kwam de thuisploeg uiteindelijk duur te staan. De gasten poetsten de achterstand namelijk in het laatste kwart van het duel volledig weg en zegevierden uiteindelijk met 1-3.

Thijs Oosterhoff was weer in de selectie teruggekeerd na een blessure die hij tijdens de wintersport had opgelopen. Peter van Dam kreeg in het duel met SV De Heracliden met een liesblessure te maken en viel slechts kort in. Gijs van Aller ontbrak eveneens. Hij zat een weekendje in Parijs. Middelstum begon ontzettend goed aan de wedstrijd tegen Mamio. De bezoekers werden als het ware overklast door de blauwhemden. In de 7e minuut van de tweestrijd was het Twan Heemstra die na een pass van Max Oldenhof in een goede positie kwam te staan om het spel op de wagen te zetten. Heemstra raakte slechts de doelman.

Mamio had helemaal niets te vertellen en goalie Emiel Douma beleefde waarschijnlijk een van zijn meest rustige eerste drie kwartier van dit seizoen. In de 10e minuut kreeg Middelstum een vrije trap te nemen. Xander Anema lepelde het leer over de opgestelde muur en vervolgens was het Thijs Oosterhoff die de bal op de pantoffel nam, maar te hoog mikte. Een achttal minuten later dook Max Oldenhof in de zestien van Mamio op, maar schoot naast. Na een dik kwart wedstrijd leek een handsbal aan de zijde van de gasten tot een strafschop te leiden, ware het niet dat scheidsrechter Adema de overtreding niet had gezien. Allert Moeken leek in de 40e minuut op weg naar succes, maar wist ook niet tot afronding te komen. De Braziliaanse sluitpost van de Stadjers lag telkens in de weg. Uiteindelijk viel de bal na een paar vruchteloze pogingen voor de voeten van Twan Heemstra, die de bal wel langs Guilherme Maia Deschamps wist te krijgen en het speeltuig in de kruising joeg: 1-0. Een op dat moment meer dan verdiende voorsprong die eigenlijk groter had moeten zijn toen er voor de thee werd gefloten.

Nadat er van doel was gewisseld, veranderde het spelbeeld ook. Middelstum werd vanaf de hernieuwde aftrap onder druk gezet en de thuisclub had daar flink wat moeite mee. Mamio draaide de duimschroeven wat steviger aan, maar werd niet gevaarlijk. Middelstum wist zich tot aan de 69e minuut staande te houden. Een voorzet vanaf de rechterkant werd toen door Abiamume Clinton binnen gekopt. Dat was op zich al knap. Hij stond tussen drie Middelstummer verdedigers in, maar wist daar prima voor te kruipen: 1-1. Na die goal ontstond er een open wedstrijd waarin Mamio liet zien dat het heel wat voetballende kwaliteiten in huis heeft en Middelstum in de omschakeling tot succes probeerde te komen. Drie minuten voordat de officiële speeltijd was verstreken werd een inzet van de gasten geblokt. De tweede bal viel echter voor de voeten van Moritz Canisius Gerdes. De bal werd kiezelhard in de linkerhoek geschoten: 1-2. Middelstum kreeg daarna nog een grote kans toen invaller Peter van Dam net naast kopte. Uiteindelijk zorgde de razendsnelle en behendige Abiamume Clinton er met zijn tweede treffer voor dat Mamio de winst definitief in de zak kon steken: 1-3.

Jelmer Meinardi sprak na afloop van een zure nederlaag. ‘We speelden in de eerste helft echt ontzettend goed en hadden toen meer moeten scoren. In die fase na de thee geven we het veel te snel weg. Als je de hele wedstrijd onder de loep neemt, denk ik dat een gelijkspel passender was geweest. Ondanks dat we het moeilijk hadden bleef iedereen bij ons heel hard werken. Daar kunnen we trots op zijn. We moeten maar even op de blaren zitten en daarna naar de ontmoeting met Holwierde toewerken.’

Elftalleider Bennie Berghuis van Mamio prees oefenmeester Jelmer Meinardi en zijn team voor de prima manier waarop ze zijn ploeg hadden bestreden. ‘Wat stonden zij fantastisch te voetballen in de eerste helft. Daar heb ik zelfs van genoten. Het is dan ook vreemd dat ze na de pauze geen schim meer waren van de ploeg die het ons de eerste helft ontzettend moeilijk heeft gemaakt en gewoon te weinig uit de kansen wist te halen. Waarschijnlijk had het toch wel heel veel energie gekost om ons op de knieën te krijgen. Uiteindelijk leek bij hen de pijp leeg te zijn en wisten wij op basis van onze eigen kwaliteiten het duel toch nog naar ons toe te trekken.’

* Middelstum – Mamio 1-3 (1-0). Twan Heemstra 1-0; Abiamume Clinton 1-1; Moritz Canisius Gerdes 1-2; Abiamume Clinton 1-3 (foto: Jaap van der Laan / MiddelstumInfo).

No Replies to "Energiek Middelstum valt in slotfase door de mand"