SC Scheemda raakt koppositie kwijt na treffen met ZNC

De noodgedwongen pauze die vijfdeklasser SC Scheemda heeft ondergaan, is het team van trainer Gerrie Drent slecht bevallen. In de thuiswedstrijd tegen ZNC kwamen de bewoners van sportpark ‘d Oosterd namelijk niet verder dan een magere 1-1 remise. De uitwedstrijd werd eerder dit seizoen nog met 0-3 gewonnen. Omdat SETA geen fout maakte in de uitwedstrijd tegen Wagenborger Boys, zitten de Scheemders nu even in de wachtkamer.

Het veld van het eigen sportpark was allesbehalve een biljartlaken, maar dat excuus kon de Zuidbroek Noordbroek Combinatie ook aanvoeren, dus dat kon geen reden zijn om naar het tegenvallende resultaat te wijzen. Het zat hem deze keer vooral in het niet benutten van de mogelijkheden die normaliter een doelpunt zouden opleveren. De thuisclub kreeg een drietla riante mogelijkheden om de punten in eigen huis te houden. Terwijl ZNC er eentje kreeg, maar die wel wist te verzilveren.

De gastheren zochten al vrij snel de aanval, terwijl ZNC op de counter loerde. Marvin Ab verscheen als eerste voor de neus van de doelman van ZNC, maar had het vizier niet op scherp staan. Dat gold eveneens voor Danny Blaauw, de huidige aanvoerder van de Topschutterslijst. Omdat de counters van de gasten slechts tot aan de zestien meter goed liepen, was de doelpuntloze ruststand een logisch gevolg.

Het spelbeeld veranderde niet veel na de doelwisseling. Een voorzet van Rowan leidde tot een kans van Marvin Ab. Diens kopbal was echter niet doeltreffend. Na een uur spelen ging ZNC er over de rechterkant vandoor. Middels een crosspass werd Sven Niemeijer door teammaatje Jarno Rijk vrij voor het Scheemder doel gezet en hij wist het hoofd wel koel te houden: 0-1.

Met nog een kwart wedstrijd te gaan, moest SC Scheemda iets verzinnen om niet tegen een nederlaag aan te lopen. Er werden meer risico’s genomen en zo werd er ook gewisseld. Veel effect leek dat niet op te leveren, ware het niet dat Marco van der Linde vlak voor tijd toch nog de verdiende gelijkmaker op het scorebord wist te schieten: 1-1. Negen minuten blessuretijd, een vrije trap op de rand van het strafschopgebied en een in kansrijke positie verspeelde bal hadden zomaar nog een Scheemder goal kunnen opleveren. Gescoord werd er echter niet meer.

Trainer Gerrie Drent was na afloop heel duidelijk over de halve misstap: ‘Als wij kunnen brengen wat we normaal doen, winnen we gewoon. Het was vandaag ondermaats. We zijn echter geen machines en ondanks het mindere niveau hebben we niet verloren en houden we alles in eigen hand. Komend weekeinde gaan we op bezoek bij SETA. Het is te hopen dat we dan onze oude vorm wel weer terug weten te vinden.’

* SC Scheemda – ZNC 1-1 (0-0). Sven Niemeijer 0-1; Marco van der Linde 1-1 (foto: Arno Steeman)..

No Replies to "SC Scheemda raakt koppositie kwijt na treffen met ZNC"