DWA/Argo overklast hekkensluiter SIOS

De korfballers van DWA/Argo hebben de uitwedstrijd tegen hekkensluiter SIOS in Wolvega met succes afgesloten. De Noord-Groningers moesten winnen in de strijd tegen degradatie. Na een zeer sterke eerste helft en een ruststand van 10-18, was het al duidelijk dat DWA/Argo met de punten naar huis zou gaan. Na het laatste fluitsignaal stond er een afgetekende 18-30 eindstand op het formulier. Hierdoor blijft DWA/Argo goede kans behouden op lijfsbehoud.

Binnen het team van trainer-coach Lisette Hamminga was Sanne Schuuring afwezig. Hierdoor startten de overige vier dames in de basis. Ook Sjouke Hoekstra speelde nog niet door zijn enkelblessure. De andere vier heren startten net als vorige week in de basis. DWA/Argo ging scherp van start in deze wedstrijd, want dat de tegenstander de hekkensluiter was zegt in deze spannende competitie niet heel veel. De onderlinge verschillen tussen de ploegen zijn erg klein.

Na vier minuten spelen stond het al 0-3 door scores van Nick Brandsma, Lieke Stoepker en Natasja van der Laan-Schuuring. SIOS wist daarna twee keer te scoren, maar DWA/Argo maakte dankzij Lieke Stoepker, Ole Smedema en Natasja van der Laan-Schuuring vervolgens drie treffers op rij. Hiermee was de toon gezet. Met een 2-6 stand werd het al snel duidelijk dat DWA/Argo de betere ploeg was. Nadat SIOS weer een keer trefzeker was geweest, overrompelden de gasten  hun opponent volledig. DWA/Argo liep na een kwartier spelen al uit naar 3-11 door treffers van Lieke Stoepker (3x), die haar vizier op scherp had staan deze wedstrijd, Natasja van der Laan-Schuuring en Tom van der Laan. SIOS kwam niet lekker in de wedstrijd door goed verdedigend werk van de Winsumers en Bedumers. DWA/Argo liet SIOS dan ook niet dichtbij komen, want met de resterende minuten in de eerste helft kwamen de doelpunten om en om. De ruststand was 10-18.

In de rust werd door zowel spelers als de coach benadrukt dat er niet verslapt mocht worden. In de laatste fase van de eerste helft leek DWA/Argo iets te verslappen en dit moest in de tweede helft weer omgedraaid worden. Dit bleek lastiger gedaan dan gezegd, want na de rust duurde het zes minuten voordat er een score kwam. Het waren eerst de Friezen die drie keer trefzeker waren, waardoor DWA/Argo nu naar een stand van 13-18 keek. De gasten kenden in de start van het tweede bedrijf een iets mindere fase en ze moesten de flow van de eerste helft weer zien op te pakken. Na een time-out herpakte de ploeg zich weer en bleef het de aanvallen goed uitspelen. Tom van der Laan en Yarin Smedema zorgden na bijna tien minuten in de tweede helft te spelen voor de volgende treffers voor DWA/Argo.

Met nog ruim twintig minuten te spelen stond er een 13-20 tussenstand op het scorebord. De treffers in de volgende fase kwamen bij beide ploegen om en om tot 16-24, waarbij SIOS door de gasten goed op afstand werd gehouden. SIOS was nog één keer trefzeker en met nog ruim zeven minuten te spelen was het DWA/Argo dat in de slotfase nog eens genadeloos toesloeg. Door goed verdedigend werk wist DWA/Argo de Friezen verder van scoren af te houden en in de aanval kon het haar eigen kansen met prachtig samenspel afronden. DWA/Argo maakte, via onder meer de tiende goal van Lieke Stoepker, nog eens vijf treffers en de dertig gescoorde doelpunten werden dan ook feestelijk gevierd. De eindstand was 18-30.

Zaterdag speelt DWA/Argo andermaal een zeer belangrijke wedstrijd. HHV uit Hollandscheveld komt op bezoek. Doordat De Hoeve afgelopen zaterdag heeft weten te winnen, is het voor DWA/Argo heel belangrijk om zaterdag van HHV te winnen. In deze spannende competitie, waarin in de ranglijst tussen de nummer twee en zeven maar drie punten verschil zit, is het nog steeds onduidelijk wie op de zevende (degradatie-)plek zal eindigen. Alle punten zijn dan ook belangrijk. DWA/Argo zal alles op alles zetten om de punten in Winsum te behouden. Het duel gaat om 17.15 uur van start.

Vermeldenswaardig is ook nog dat dit het laatste geplande duel is van de hoofdmacht van DWA/Argo, dat in de Ripperdahal zal plaatsvinden. Omdat het nieuwe complex De Tirrel in een afrondende fase zit, zullen de zaalwedstrijden vanaf het volgende zaalseizoen daar worden gehouden.

Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker (10x), Ole Smedema (5x), Natasja van der Laan-Schuuring en Tom van der Laan (4x), Jildau Smedema en Nick Brandsma (3x) en Yarin Smedema (1x).

Uitslagen:
De Hoeve                 – HHV          22-21
SIOS                     – DWA/Argo     18-30
DIO/Donkerbroek/Odis/VZK – Spannum      14-18
ROG                      – Flamingo’s   19-27

Stand:
Flamingo’s                              12-24
HHV                                     12-13
DIO/Donkerbroek/Odis/VZK                12-12
ROG                                     12-12
Spannum                                 11-11
DWA/Argo                                12-11
De Hoeve                                11-10
SIOS                                    12- 1

No Replies to "DWA/Argo overklast hekkensluiter SIOS"