Frank Konneman rest van seizoen naar Noordpool UFC

Vijfdeklasser Noordpool UFC weet zich voor de laatste serie wedstrijden van dit seizoen verzekerd van de diensten van Frank Konneman. Hij neemt naast huidig coach Robert de Vries plaats in de dug-out van de Uithuizers. Dat heeft de club dit weekend bekend gemaakt.

Konneman is geen onbekende in deze contreien. Hij was met een onderbreking van twee seizoenen totaal zes jaar aan vierdeklasser Middelstum verbonden. Na de periode 2011/2014 vertrok hij richting Peize. De als ’correct en betrokken’ omschreven Huizinger kwam daarna terug als opvolger van Raymond Scholtens. Noordpool UFC moest wel op zoek naar een tussenpaus, want Robert de Vries heeft nog niet de licentie op zak om als zelfstandig coach te mogen fungeren. Daarnaast heeft hij al aangegeven dat hij aan het einde van dit seizoen hoe dan ook zal vertrekken. De coach krijgt het te druk om, zoals hij dat in zijn eigen bewoordingen uitsprak, volgend seizoen als ‘volwaardig hoofdtrainer’ te kunnen fungeren.

Hoewel er her en der wel eens werd gepolst of hij niet weer aan het roer van een club wilde staan, heeft Konneman de boot bewust afgehouden. ‘Ik heb natuurlijk niet zonder reden een stap terug gedaan. Dat had alles met mijn werk te maken.’ Omdat de Uithuizers volgend seizoen ook een nieuwe trainer nodig hebben, is de logische vraag of Konneman eventueel bereid zou zijn om in UIthuizen aan de slag te gaan. Hij pareert die vraag meteen door te stellen dat hij nog steeds niet de intentie heeft om volgend seizoen als fulltime-coach in het amateurvoetbal terug te keren. ‘Ik stap niet zomaar weer in een vereniging. Deze constructie past me wel. Het zijn niet zoveel wedstrijden meer. Ik ga lekker bij Robert op de bank zitten en in grote lijnen blijft hij gewoon zijn ding doen. Ik hou van voetbal en als ik een club op deze manier kan helpen, dan doe ik dat graag. Het is niet de bedoeling dat ik het nu even ga overnemen’, zegt Konneman.

No Replies to "Frank Konneman rest van seizoen naar Noordpool UFC"