Karateclub Kyôchô organiseert tiende jeugdtoernooi

In de sporthal van de Brede School in Delfzijl heeft  Karateclub Kyôchô uit de havenplaats de tiende editie georganiseerd van de Ommelander Cup. Er was veel publiek aanwezig bij de diverse wedstrijden, die in totaal 119 deelnemers telde.

Het beginnerstoernooi karate voor de jeugd van 6 tot en met 15 jaar heeft een extra klasse beginners voor volwassenen. Zo kan ook deze doelgroep hun technieken in competitieverband laten zien. De jeugd heeft de keuze om mee te doen in twee verschillende klassen. Kumite (vechten) en Kata (vastomlijnde techniekpatronen lopen voor cijfers). De scheidsrechters kwamen uit alle delen van het land om deze wedstrijd te ondersteunen. Met een totaal van 119 inschrijvingen en meer toeschouwers dan vorig jaar lukte het de club opnieuw om de organisatie goed te laten verlopen.

Dit jaar deden er maar liefst 41 deelnemers uit eigen club mee. Uniek is dat er net als vorig jaar geen leerling van Kyôchô zich had afgemeld. Op zaterdag stond iedereen op de mat om zichzelf uit te dagen en te ervaren hoe het is om aan een competitie deel te nemen. De dag begon met het uitreiken van een medaille aan alle kinderen die meededen aan deze wedstrijd. Daarna kon het publiek kijken naar een mooie uitvoering van drie leden die onlangs Nederlands kampioen zijn geworden in kata.

Na de categorie kata in de ochtend ging de wedstrijd in het begin van de middag verder met de categorie vechten. Allereerst werd er aan het publiek gedemonstreerd wat wel en niet mag tijdens het vechten en hoe onsportief gedrag er uitziet op de wedstrijdmat en welke strafpunten de scheidsrechter dan toekent. De prijsuitreiking eindigde met het uitreiken van de speciale bokaal, te weten de Ommelander Cup. Een Cup voor de meest opvallende beginner die aan beide klassen meedoet en zich sportief en passend bij de Japanse sport gedraagt. Een onafhankelijke jury koos dit jaar voor een leerling van Kyôchô. De tienjarige Noella Soliana (zie foto) mocht deze prijs in ontvangst nemen.

No Replies to "Karateclub Kyôchô organiseert tiende jeugdtoernooi"