Korfbalcompetitie krijgt na winst DWA/Argo zinderend slot

De korfballers van DWA/Argo hebben de voorlaatste wedstrijd van het zaalseizoen zaterdag van HHV weten te winnen. De ploeg uit Hollandscheveld werd met 24-20 verslagen. Door dit resultaat en door de andere uitslagen in de competitie is de situatie ontstaan dat zes ploegen in de ranglijst nog kunnen promoveren en degraderen. Alleen kampioen Flamingo’s is al zeker van promotie en hekkensluiter SIOS is al zeker van degradatie. De ploeg die uiteindelijk op de tweede plek eindigt promoveert naar de eerste klasse en de ploeg die op de zevende plek eindigt degradeert naar de derde klasse.

Beide ploegen waren zich voor aanvang van het onderlinge treffen goed bewust van de situatie in de ranglijst, dus zou het een wedstrijd worden die op het scherp van de snede zou worden uitgevochten. DWA/Argo had de eerste ontmoeting in Hollandscheveld met 18-14 verloren, maar wist dat er meer mogelijk moest zijn tegen de Drenten. De ploeg van trainer-coach Lisette Hamminga startte in de zelfde opstelling als een week eerder. Alleen was Jildau Smedema nu aan de beurt om langs de kant te blijven en stond Sanne Schuuring in de basis.

De thuisploeg speelde, na de 0-1 van HHV, meteen sterk en met overtuiging en wist al snel op 4-1 te komen dankzij treffers van Lieke Stoepker, Tom van der Laan, Natasja Van der Laan-Schuuring en Nick Brandsma. Hierna kon DWA/Argo de gasten tot aan de rust de baas blijven. Via 4-3, 8-5 en 10-8 was de stand halverwege 12-10 en dus nog altijd in het voordeel van de Winsumers en Bedumers.

Na de pauze ging het even minder goed. HHV scoorde drie keer op rij en nam duidelijk het initiatief over in de wedstrijd. Aanvoerder Yarin Smedema hield met haar doorloopbal DWA/Argo in de race en Natasja Van der Laan-Schuuring deed met haar treffer bij 14-14 het zelfde. Langzamerhand kreeg de thuisploeg vervolgens weer meer grip op de tegenstander. Lieke Stoepker zorgde voor 15-15 en hierna maakte Ole Smedema van dichtbij 16-15. De wedstrijd kende een ongekend spannende slotfase, want via 16-16 werd het 17-17. Bij deze stand werd Tycho Schuuring in het veld gebracht voor de moegestreden Nick Brandsma en door deze wissel zette DWA/Argo de aanvallen wat anders neer. De dames werden nadrukkelijk in stelling gebracht om te scoren en die tactiek werkte.

Nadat Ole Smedema al voor 18-17 had gezorgd wisten Natasja Van der Laan-Schuuring en Lieke Stoepker het gaatje te vergroten naar 20-17. HHV wilde nog niet opgeven maar moest nu echt in de achtervolging. DWA/Argo bleef echter de aanvallen geduldig neerzetten en hield HHV op afstand. Natasja Van der Laan-Schuuring werd weer gezocht en ook Ole Smedema werd in stelling gebracht en zij zorgden er met rake afstandsschoten voor dat het 22-18 werd. Nadat HHV nog een keer op een verschil van twee goals wist te komen, waren het vervolgens Sanne Schuuring en haar nicht Natasja die de wedstrijd definitief in het slot gooiden met rake schoten. Zo werd de eindstand op 24-20 bepaald.

Met deze winst van DWA/Argo en andere uitslagen is in de ranglijst een bizarre situatie ontstaan. DWA/Argo staat met drie andere ploegen op een gedeelde tweede plek. Deze tweede plek geeft aan het einde van het seizoen recht op promotie. De ploegen op plek zes en zeven volgen echter op zeer korte afstand en zijn voor promotie ook nog kanshebber. Aan de andere kant betekent het voor de ploeg die op de zevende plek eindigt dat het gaat degraderen. Ook dat is voor alle teams op plek twee tot en met zeven nog mogelijk. Komende zaterdag spelen de teams hun laatste wedstrijd en zal er meer duidelijk zijn. DWA/Argo moet voor die laatste wedstrijd afreizen naar kampioen en ongeslagen koploper Flamingo’s in Buitenpost. DWA/Argo zal met hete adem in de nek van de andere ploegen graag willen zorgen voor een stunt. De wedstrijd begint om 19.55 uur.

Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker en Natasja Schuuring-Van der Laan (6), Ole Smedema (5), Nick Brandsma (4), Tom van der Laan, Yarin Smedema en Sanne Schuuring (1).

Uitslagen:
DWA/Argo - HHV                         24-20
ROG      - DIO/Donkerbroek/Odis/VZK    20-20
Spannum  - Flamingo’s                  14-23
De Hoeve - SIOS                        niet gesp.

Stand:
Flamingo’s                             13-26
DIO/Donkerbroek/Odis/VZK               13-13
HHV                                    13-13
DWA/Argo                               13-13
ROG                                    13-13
Spannum                                12-11
De Hoeve                               11-10
SIOS                                   12- 1

No Replies to "Korfbalcompetitie krijgt na winst DWA/Argo zinderend slot"