NEC Delfzijl laat coach Kamps glimmen van trots

NEC Delfzijl heeft zichzelf een prima dienst bewezen door hoogvlieger Aduard 2000, volop in de race in de strijd om via nacompetitie promotie af te dwingen, met een 1-0 nederlaag naar huis te sturen. De zege kon rustig als een bonus worden beschouwd, omdat het voor de veel te wisselvallig spelende Delfzijlsters op voorhand geen eenvoudige klus zou worden om de Aduarders tot overgave te dwingen.

‘Je kunt rustig stellen dat ik niet alleen blij ben met het resultaat, maar ook trots op de manier waarop we hebben gespeeld’, zei trainer Roy Kamps na afloop. De aanloop naar het duel ging allesbehalve over een met rozen bestrooid voetbalpad. Dion Zimmerman moest de training op donderdag aan zich voorbij laten gaan en Erwin Noordhoff verdween gedurende het duel naar de kant. Ook Shaimo Hooi was allesbehalve okselfris en dus was het improviseren geblazen voor de coach van de Delfzijlsters.

De club wilde graag dat er, ondanks de beroerde omstandigheden, op het hoofdveld van de vereniging zou worden gespeeld. ‘Dan kan ik wel zeggen dat we op kunstgras moeten voetballen, maar daar hebben we de laatste weken ook geen punten gepakt. Het was hoe dan ook behelpen’ aldus Kamps. De club gebruikte het argument dat men het hoofdveld zo goed mogelijk wil krijgen en houden en dat het regelmatig bespelen daarvan hier aan bijdraagt. Alle teams worden bij toerbeurt ingepland om er een duel op te spelen. Met uitzondering van het eerste elftal, dat zal de resterende thuiswedstrijden daar hoe dan ook spelen.

Kamps zag zijn ploeg goed uit de startblokken komen. Verdediger Joost Kombrink was al gelegenheidsspits opgesteld. Een verrassende zet, die heel goed uitpakte. Het klopte gewoon allemaal wat uit de koker van de technische staf tevoorschijn was getoverd. Sterker nog, met wat meer finesse had NEC Delfzijl zich voor de thee al in veilige haven kunnen schieten.

Er werd hard gewerkt door de thuisclub, die nog wel eens te mooi wil voetballen en het harde werken er een beetje bij in laat schieten. Daar was nu absoluut geen sprake van. Voor de thee werd er niet gescoord en het zou even afwachten worden met wat voor intenties de ploegen uit de kleedkamers zouden komen. De gastheren hadden de wind tegen en kwamen iets minder vaak van de eigen helft af omdat Aduard 2000 het windvoordeel probeerde uit te buiten.

Na een dik uur spelen werd Dion Zimmerman alsnog ingebracht. Hij kwam in de plaats van Djael Tualena die nog geen hele wedstrijd kon spelen, maar een goede indruk had achtergelaten. Met Zimmerman, kampend met hielspoor, kwam er toch wat meer diepte in het spel. Hij bleek ondanks zijn blessure op de doorweekte grasmat beter uit de voeten te kunnen dan op het kunstgras. Hij sloot beter aan bij de aanvallers Devante de Windt en Joost Kombrink. In de 77e minuut zou zich dat uitbetalen. Zimmerman haalde de achterlijn en leverde een prima voorzet af die door Devante De Windt in een doelpunt werd omgezet: 1-0.

De thuisploeg liet daarna zien dat ze veel meer in huis hebben dan dat ze deze competitie tot nu toe hebben laten zien. De krappe zege werd goed verdedigd en uiteindelijk kon men opgelucht doorademen. De buit was binnen en er was weer wat zelfvertrouwen getankt.

‘Als trainer roep ik elke week tegen de jongens dat ze niet teveel met de bal moeten gaan lopen, maar hard moeten werken en het spel simpel houden. Kennelijk waren ze daar nu goed van doordrongen. Het was fantastisch om te zien hoe iedereen keihard bleef knokken om die verkregen voorsprong over de streep te trekken. En voor Bas Westerhuis was het natuurlijk ook wel lekker om de nul vast te houden. Hij stond geweldig te spelen.’ Zaterdag wacht de Havenkanters opnieuw een belangrijk treffen. Dan speelt men in Ten Boer tegen Omlandia.

* NEC Delfzijl – Aduard 2000 1-0 (0-0). Devante de Windt 1-0 (foto: Bianca Kiel).

No Replies to "NEC Delfzijl laat coach Kamps glimmen van trots"