Pijnlijke nederlaag voor DVC in duel met VVK

DVC Appingedam heeft een pijnlijke nederlaag geleden in de uitwedstrijd tegen het stad-Groninger VVK. Voetballend waren de Damsters wel beter, maar de ploeg van trainer Duurt Dijkman werd op basis van fysieke kracht afgetroefd. Op sommige momenten waren de Damsters in hun handelen ook net niet slim genoeg. VVK had het duel al vroeg een eigen gezicht kunnen geven, maar liet de mogelijkheden daartoe onbenut. Met tien man kregen ze het vervolgens alsnog voorelkaar om met 3-2 te winnen en houden negen wedstrijden voor het einde van de competitie zicht op zowel koploper Mamio en achtervolger Holwierde.

De gasten hadden de wind in de eerste helft tegen en waren toen slordig aan de bal. Na een van de momenten waarop het leer te simpel was ingeleverd, wist Tim van der Molen de lat te raken. Ook uit corners wist de thuisclub herhaaldelijk voor gevaar te zorgen. Toch zou DVC gaandeweg de eerste helft wat meer grip op het duel krijgen, maar viel de goal aan de andere kant. Een lange uittrap viel tussen de Damster defensie en doelman Olaf Kiewiet in. Van der Molen was er als de spreekwoordelijke kippen bij om de bal tegen het nylon te jagen: 1-0. Via Diyar Kaya, Ronald Hund en Jeroen van Hunnik probeerde DVC iets terug te doen, maar voor de thee vielen er geen doelpunten meer.

Bas Groenewold viel na de thee in voor de geblesseerde Ronald Hund en hij was meteen belangrijk. Twee minuten na de hervatting met een kopbal teammaatje Jeroen van Hunnik aan het werk te zetten. Die maakte geen fout en dus was de achterstand weggepoetst: 1-1. DVC kende daarna een goede periode en kwam zelfs op voorsprong. Ole Horsten was de doelpuntenmaker na een prima assist van Diyar Kaya: 1-2.

VVK moest gas geven om dreigend puntverlies te voorkomen. De bewoners van het sportpark aan de Korreweg zagen Robert Oosterhof na een corner de gelijkmaker scoren: 2-2. Dat was na driekwart wedstrijd en dus lag het duel weer helemaal open. De tweestrijd kreeg een vervelende wending toen VVK-er Thomas Dijk rood kreeg voorgehouden na een charge op Jeroen van Hunnik. DVC had van die overtalsituatie moeten profiteren, maar zag kansen van Brian Mulder en Diyar Kaya in rook opgaan. De bezoekers wisten de rust niet te bewaren en zagen zelfs het tiental van VVK nog gevaarlijk worden. Sterker nog, uit een corner wisten de gastheren zelfs op voorsprong te komen na een treffer van Joore Smink: 3-2. Dat zou ook de eindstand worden en dus stonden de gezichten bij DVC na het laatste fluitsignaal op nog slechter weer dan het al was.

Trainer Duurt Dijkman baalde dan ook behoorlijk. ‘Na Middelstum en Mamio is dit de derde keer dat we op het einde puntverlies lijden uit een standaardsituatie. We geven de corners op zo’n moment iets te gemakkelijk weg en moeten sommige situaties gewoon beter verdedigen.’

‘We waren eigenlijk de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar verzuimen de wedstrijd voor rust al op slot te gooien. DVC kwam in de tweede helft goed terug. Met een mannetje minder wisten we ons echter goed te herpakken en uiteindelijk ben ik van mening dat we terecht hebben gewonnen’, vertelde speler Robert Oosterhof van VVK na de wedstrijd.

Het verlies van DVC hoeft nog niet rampzalig te zijn, want de Damsters hebben bijvoorbeeld drie punten minder weten te verzamelen dan het nu op de derde plaats staande VVK, dat wel een wedstrijd meer heeft gespeeld. Ook periodekampioen Holwierde is nog niet aan de horizon verdwenen.

* VVK – DVC Appingedam 3-2 (1-0). Tim van der Molen 1-0; Jeroen van Hunnik 1-1; Ole Horsten 1-2; Robert Oosterhof 2-2; Joore Smink 3-2.

No Replies to "Pijnlijke nederlaag voor DVC in duel met VVK"