Stroef spelend DRC Phoenix wint ruim van naaste belager

In de vierde klasse Noord- Oost stond het afgelopen weekeinde een heuse topwedstrijd op het rugby-programma. Op sportpark Tuikwerd ging thuisploeg DRC Phoenix de strijd aan met de nummer twee op de ranglijst RC Sneek. Phoenix had reeds een klein gaatje geslagen, met wel een wedstrijd meer gespeeld en zou bij winst een goede stap in de richting zetten naar een mogelijk kampioenschap. DRC Phoenix was dit weekend redelijk op volle sterkte iets wat van Sneek niet gezegd kon worden. De trainer van Sneek kon geen beroep doen op een aanzienlijk aantal geblesseerde spelers.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat RC Sneek de eerdere verliespartijen wilde rechtzetten. DRC Phoenix speelde zeker niet onverdienstelijk maar maakte veel persoonlijke fouten waardoor het niet echt op stoom kwam. Waar de thuisclub geen fouten maakte was in de verdediging. De Friezen deden er alles aan maar kwamen er in de beginfase niet doorheen. Wel bleek al snel dat wanneer DRC Phoenix een aantal goede aanvallen achtereen wist te spelen, de tegenstander kwetsbaar bleek te zijn. Gedurende de eerste helft liep DRC Phoenix langzaam maar zeker wat uit door tries van Lex Ronde. De gasten deden met een eigen try nog wat terug door een goede aanval af te ronden. Daar zou het voor de gasten ook bij blijven.

De tweede helft begon DRC Phoenix een tandje sneller te spelen. Goede aanvallen werden opgezet en men bouwde de voorsprong verder uit. Door tries van Lennart Boerma, Jesse van Oosten en Benny Brockholz werd het gat met RC Sneek groter en groter. De voorwaartsen en snelle mannen in de lijn werkten beter samen wat voor de toeschouwers meer en meer ging lijken op eenrichtingsverkeer. De goed fluitende scheidsrechter Rick Denkers besloot dan ook wijselijk om geen blessuretijd toe te voegen bij de speeltijd en DRC Phoenix kon daar wel mee leven. Met de ruime en alleszeggende 60-5 overwinning gaf DRC Phoenix ook dit weekend weer een duidelijk signaal af naar de achtervolgers in de race om het kampioenschap.

No Replies to "Stroef spelend DRC Phoenix wint ruim van naaste belager"