Artemis op Schiermonnikoog, in Assen en Ibbenburen

Leden van de Loopgroep Artemis uit Winsum hebben het afgelopen weekend meegedaan aan wedstrijden op Schiermonnikoog, Assen en het Duitse Ibbenburen. Met name de deelname op Schiermonnikoog was een succes. Met een eerste plaats voor Fanny Kaper uit Winsum bij de vrouwen op de 5.4 kilometer overall, een eerste plaats voor dorpsgenoot Henrieke Sikkema bij de vrouwen 35 op de 10 kilometer, een tweede plaats voor Simone Binnema uit Eenrum bij de vrouwen 55 op de 16.1 kilometer en nog een elftal goede klasseringen op deze afstanden kwam Artemis zaterdagmiddag op Schiermonnikoog uitstekend voor de dag.

Groningen Atletiek organiseerde samen met de gemeente Schiermonnikoog en bijgestaan door vele vrijwilligers alweer de 20e editie van de Monnikenloop. Het weer werkte niet mee. Een stormachtige wind en fikse regenbuien teisterden de deelnemers op de naar keuze 5.4, 10 en 16.1 kilometer. Inclusief de jeugd finishten er totaal 1556 lopers. De routes van de drie afstanden met start en finish voor de Tox Bar aan de Reeweg waren zeer gevarieerd en kenden vele hoogtemeters en strand op- en afgangen met mul zand. De route van de 5.4 kilometer volgde een gedeelte van de Badweg en een ronde om de Westerplas om via de waddendijk weer terug te keren naar het dorp. De lopers op de 10 kilometer pakten eerst een zwaar stuk op het Westerstrand om via de vuurtoren de route van de 5.4 kilometer te volgen. De deelnemers aan de 16.1 kilometer gebruikten vanaf de vuurtoren het schelpenduinpad in noordoostelijke richting tot aan het strandpaviljoen om daarna via het dorp terug te keren voor ook een rondje Westerplas.

Namens Artemis waren drie leden actief op de 5.4 kilometer, zes leden op de 10 kilometer en vijf leden op de 16.1 kilometer. Fanny Kaper leverde op de 5.4 kilometer bij de vrouwen een uitstekende prestatie. Met haar tijd van 27.03 minuten was ze niet allen de snelste bij de vrouwen 35 maar ook van alle 70 deelnemende vrouwen. De 27.48 minuten van Ab Slagter uit Hefswal op deze afstand was goed voor een zesde plaats bij de mannen 55. Claudia van der Muil uit Den Andel noteerde als 46e bij de vrouwen 45 een tijd van 37.51 minuten.

Op de 10 kilometer eindigde Henrieke Sikkema verdienstelijk als eerste bij de vrouwen 35 in 53.13 minuten. Dorpsgenoot good-old Koos Durenkamp finishte eveneens binnen het uur. Hij klokte een tijd van 59.23 minuten en werd hiermee knap 7e bij de mannen 65. Suzanna Kooi uit Westernieland liep haar allereerste wedstrijd onder de vlag van Artemis en finishte als 23e bij de vrouwen 35 in 1.00.19 uur. De overige Artemis-deelnemers op de 10 kilometer waren Jissy Clevering (Den Andel) en de Winsumers Tina Bosker en Wineke Snippe. Hun tijden waren 1.04.38 uur (V45:31e), 1.05.11 uur (V35:44e) en 1.05.20 uur (V45:33e).

Op de 16.1 kilometer was Simone Binnema uit Eenrum de enige vrouwelijke afgevaardigde van Artemis. Zij verweerde zich echter kranig en eindigde met een tijd van 1.21.53 uur op een keurige tweede plaats bij de vrouwen 55. Van de vier Artemis-mannen was evenals vorig jaar Jaap Smith uit Baflo de rapste met een tijd van 1.19.51 uur. Dit leverde hem een 16e plaats bij de mannen 45 op. De tijden van de overige drie mannen waren Jan Vos uit Uithuizen 1.24.30 uur (M55:20e), Arjan Hegge uit Winsum 1.28.15 uur (M35:39e) en Hein Kooi uit Westernieland 1.28.18 uur (M35:50e). Hierbij nog de aantekening dat Hein voor de eerste keer een 16.1 kilometer onder de vlag van Artemis heeft gelopen. De organisatie kijkt ondanks het slechte weer terug op een zeer geslaagde en gezellige Monnikenloop.

Arjen Kwint uit Loppersum heeft zaterdag deelgenomen aan een trail in zijn favoriete Duitse Teutoburgerwoud. Hij vertoefde deze keer in Ibbenburen voor de 24.7 kilometer lange klippenlauf.
Deze zware trail kende maar liefst acht steile en gladde klippen (hellingen) met vele hoogtemeters. De Lopster voltooide deze afstand veelal in de regen in 2.32.20 uur en werd hiermee 45e bij de mannen 50.

De atletiekvereniging AAC ’61 uit Assen organiseerde zondag de 10 van Assen, bestaande uit een 5 en een 10 kilometer-wedstrijd met start en finish op de plaatselijke atletiekbaan. Op de verharde paden in het Asserbos was een route van 5 kilometer uitgezet, die afhankelijk van de gekozen afstand een dan wel twee keer moest worden gelopen. Artemisser Marnix van den Brink uit Groningen was een van de totaal 110 deelnemers op de beide afstanden. Hij startte op de 10 kilometer en sloot deze afstand af in 49.40 minuten, goed voor een 22e plaats bij de mannen (foto: Herman Rinket).

No Replies to "Artemis op Schiermonnikoog, in Assen en Ibbenburen"