Weet ‘reuzendoder’ Eenrum ook ZEC kopje kleiner te maken

Je kunt veel zeggen van vijfdeklasser Eenrum. Bijvoorbeeld dat ze de hekkensluiter in 5D zijn. Dat ze ondanks de magere prestaties hun trainer Klaas van der Ploeg niet laten vallen. Kom daar maar eens om bij andere verenigingen. Je kunt de Marnebewoners, die zich in het slot van de competitie als een soort van reuzendoder beginnen te ontwikkelen, ook niet verwijten dat ze geen gevoel voor humor hebben. Dat weten ze in Zandeweer nu ook. Althans, dat zou je logischerwijs als fan van ZEC kunnen denken.

Zijn het supporters van de plaatselijke voetbaltrots, waar de ranglijst geen onderwerp van gesprek is en vooral naar de toekomst wordt gekeken, geweest die in de aanloop naar de uitwedstrijd van de roodbaadjes alvast een bezoek aan de accommodatie van hun volgende tegenstander, het Zandeweerster ZEC hebben gebracht? Dat vermoeden heeft men namelijk binnen de gelederen van ZEC. Al durft niemand het daar hardop te zeggen omdat ook nog het vermoeden bestaat dat iemand van ZEC zelf de actie op zijn geweten heeft gehad. Misschien wel om zijn eigen club op scherp te zetten. Alvast te waarschuwen dat de thuiswedstrijd niet als een simpele opgave moet worden gezien. Ook niet met de wetenschap dat de uitwedstrijd in een 0-6 overwinning werd omgezet.

Hoe dan ook, humoristisch is het wel. Het veelzeggende kunstwerk van de man met de zeis dat op het sportcomplex van ZEC te vinden was, bevat ook nog eens een aantal keiharde feiten. Wie de bedenker van de grap ook is geweest en waar hij ook vandaan komt, een flinke kern van waarheid zit er wel in het getekende verhaal. Het symboliseert de strijdvaardigheid van Eenrum dat eerder dit seizoen al heeft aangetoond verrassend uit de hoek te kunnen komen. Daar kunnen ze bij Zeester, FC LEO en Ezinge inmiddels over meepraten. En kennelijk ziet Eenrum het wel zitten om ook het elftal van interim-coach Jur Smit een kopje kleiner te maken. Nu is het alleen nog even de vraag wie het creatieve brein achter de actie is geweest. Misschien wordt dat mysterie zaterdag aan het einde van de dag wel opgelost.

No Replies to "Weet 'reuzendoder' Eenrum ook ZEC kopje kleiner te maken"