Auke Doornbosch als hoofdtrainer terug in Ulrum

Auke Doornbosch, nu nog verbonden aan vijfdeklasser OKVC uit Oldehove, begint volgend seizoen aan een nieuw avontuur. Hij gaat dan aan de slag bij VVSV ’09 uit Ulrum, dat in de standaardklasse van het amateurvoetbal terugkeert. Doornbosch was eerder trainer bij clubs als Noordpool UFC, Corenos, FC LEO, SIOS en het voormalige UVV ’70, de club die in VVSV ’09 was opgegaan.

Veertien jaar geleden besloten het Zoutkamper Zeester en UVV ’70 uit Ulrum de krachten te bundelen en als VVSV ’09 verder te gaan. Vol Vertrouwen Samen Verder, zoals de club heet, leverde niet de samenwerking op die men destijds voor ogen had. Enkele jaren later besloot Zeester zichzelf opnieuw op te richten. Na een aantal redelijk succesvolle jaren verdween VVSV ’09 in de anonimiteit van de reserveklasse. Nu hoopt men binnen de Ulrumer vereniging dat de samenwerking en de doorstroming vanuit SJO De Marne, de gezamenlijk jeugdafdeling van FC LEO en Kloosterburen, zijn vruchten zal afwerpen en voldoende perspectief biedt om redelijk succesvol in de vijfde klasse te kunnen zijn.

Doornbosch is blij met de uitdaging die hem staat te wachten. ‘Er waren wel wat clubs die interesse hadden, maar ik ben natuurlijk niet helemaal onbekend met het voetbal in de regio Ulrum’, aldus de inwoner van Niekerk. ‘Ik ben het voetbal daar altijd blijven volgen en toen ze op zeker moment bij mij kwamen om te kijken of ik trek had in een terugkeer heb ik toegezegd. Ik geloof dat we een keer of drie om tafel hebben gezeten, waarbij we van beide kanten de ambities hebben uitgesproken. Er moet natuurlijk wel een bepaalde doelstelling aan ten grondslag liggen, wil je naar het standaardvoetbal terugkeren. Samen met het bestuur is afgesproken dat we op de middenmoot van de vijfde klasse mikken. Ik heb er geweldig veel zin in om aan deze klus te beginnen’, aldus de oefenmeester.

Namens het bestuur zegt interim-voorzitter Jordy Muller, zelf ooit speler onder Doornbosch, dat de club verheugd is over het feit dat de oefenmeester de sportieve uitdaging durft aan te gaan. ‘We waren op zoek naar een clubman voor onze vrij jonge groep, waarvan de oudste speler dertig jaar is. Wij zochten een trainer die de balans tussen prestaties en gezelligheid weet te vinden. Wij denken dat hij heel goed in die beeldvorming past. We zijn hartstikke blij met hem.’ VSVV ’09 beschikt momenteel over twee heren- en een dames seniorenteam.

No Replies to "Auke Doornbosch als hoofdtrainer terug in Ulrum"