SC Scheemda heeft geen moeite met Wagenborger Boys

SC Scheemda heeft weinig moeiet gehad om het gehavende Wagenborger Boys aan de kant te schuiven. De thuisclub ging met maar liefst 1-6 onderuit op het eigen kunstgras. Omdat SETA met het kleinst mogelijke verschil (1-0) van Damacota wist te winnen, blijft de race om het kampioenschap in 5F ongemeen spannend.

De gastheren moesten maar liefst zeven basisspelers van het gewenste selectielijstje schrappen en dus zou het op voorhand al bijna een onmogelijke opdracht worden om na negentig minuten met een resultaat van het veld te stappen. De 15-jrige Bram Brons debuteerde in de basis en speelde, net als keeper Daan Huizinga en de in de tweede helft ingevallen Thomas Schrikkema een verdienstelijke partij. Het drietal had al een wedstrijd met de jeugd in de benen.

Toch leek het er aanvankelijk niet op dat SC Scheemda een gemakkelijke middag in Wagenborgen zou krijgen. Dat lag voor al aan het feit dat men elkaar maar moeilijk wist te vinden. Het inspelen was zeer onnauwkeurig en daardoor bleef Wagenborger Boys lang overeind en mocht het een hele tijd de hoop koesteren dat er wellicht een resultaat te behalen viel. Ook omdat SC Scheemda voor de pauze maar een keer wist te scoren. Die treffer viel al na negen minuten en kwam van de voet van Kevin Eefting. Hij veroverde de bal op de rand van het Wagenborger strafschopgebied en schoof de bal met zijn linker in de hoek: 0-1. De keren dat de Scheemders elkaar wel wisten te bereiken, werd het ook meteen gevaarlijk. Die momenten waren echter te spaarzaam.

Na 27 minuten was er dan toch weer even sprake van enige opwinding toen Kevin Eefting het van afstand probeerde. Dat schot werd echter gepareerd door doelman Daan Huizinga. In de 32e minuut was het wel weer raak. Een combinatie tussen de broers Ab werd, na slecht uitverdedigen van de Boys, door Marvin tot doelpunt gepromoveerd: 0-2. In de extra speeltijd van de eerste helft kreeg Wagenborger Boys een mogelijkheid en die werd ook meteen verzilverd door Bram Brons die een schot via de binnenkant van de paal tegen het nylon zag vliegen: 1-2.

Wat pittige worden en een kop thee later kwamen de gasten heel anders uit de kleedkamer. Wagenborger Boys zag het doel van de Scheemders alleen nog maar van ver af. De bezoekers wisten de voorsprong gestaag uit te breiden. Ramon Ab wist Niek Smit in stelling te brengen en diens harde schot betekende 1-3. Dominiek Steeman zag Ramon Ab vrij staan na 72 minuten spelen en ook hij scoorde: 1-4. In de 83e minuut gaf Patrick de Haan de bal aan Marvin Ab en die wist zijn tweede van de middag te maken: 1-5. Het slotakkoord was in de 85e minuut voor Rowan de Zwart. Een voorzet van Niek Smit werd door hem beheerst tegen het nylon gekopt: 1-6.

Gerrie Drent (SC Scheemda): ‘In de rust is er wel even gepraat en het resultaat was er naar in de tweede helft. Ook de spelers zagen gelukkig in dat het verschil veel groter moest worden dan de 1-2 die we bij rust hadden bereikt. Ze hebben dat in het tweede bedrijf prima opgepakt. Over dat deel van de wedstrijd en de uiteindelijke uitslag kunnen we dan ook tevreden zijn.’

Reitze Enderle (Wagenborger Boys): ‘Onze ziekenboeg was al overvol, maar we konden er na de wedstrijd ook een plek inruimen voor de geblesseerd geraakte Ruben de Gries en Erik Kort. Het is mooi dat Bram Brons scoort, maar veel meer was er voor ons niet te halen. Dit was een voetbalmiddag voor ons om heel snel te vergeten.’

* Wagenborger Boys – SC Scheemda 1-6 (1-2). Kevin Eefting 0-1; Marvin Ab 0-2; Bram Brons 1-2; Niek Smit 1-3; Ramon Ab 1-4; Marvin Ab 1-5; Rowan de Zwart 1-6 (foto: Arno Steeman).

No Replies to "SC Scheemda heeft geen moeite met Wagenborger Boys"