SIOS weet ook hoogvlieger VVK te bedwingen

VVK is er niet in geslaagd om het stugge SIOS van zich af te schudden. Voor de Stadjers was een overwinning eigenlijk noodzakelijk om zicht op nacompetitievoetbal te houden. Het team van trainer Wilhem van der Wiel had hele andere belangen. De Sauwerders willen zich uit de gevarenzone spelen en sprokkelen de laatste tijd aardig wat punten bij elkaar. Sterker nog, de laatste zes wedstrijden wisten ze zelfs ongeslagen te blijven.

Voor oefenmeester Wilhem van der Wiel zat er nog een persoonlijk tintje aan het treffen met de bewoners van het sportpark aan de Korreweg. Sinds hij daar een paar jaar geleden vertrok, was dit zijn eerste officiële wedstrijd tegen zijn oude club, waar Gerrie Terpstra en Gert Haak zijn leermeesters waren geweest. Laatstegnoemde zat overigens op de bank bij de Stadjers en dus zou het voor Van der Wiel extra leuk zijn om juist nu te laten zien wat SIOS in huis had.

Het werd al snel duidelijk dat er voor de meest productieve ploeg in 4C weinig in het vat zat tijdens het duel met SIOS. Daarvoor misten de gastheren teveel mensen, moesten ze al vroeg in de wedstrijd iemand vervangen en bovendien speelden ze te matig. Voetballend kwamen ze beter voor de dag dan de Sauwerders, maar die lieten op hun beurt zien dat ze goed kunnen counteren. Menno Dijkstra verscheen voor het eerst in de buurt van het strafschopgebied van VVK, maar zag de meegelopen Quinten Hogeveen over het hoofd en schoot te zwak in. Een volgende mogelijkheid van Dijkstra was zo mogelijk nog mooier. In de defensie van VVK werd de bal gemist en Dijkstra had op dat moment moeten scoren, maar schoot hoog over. Tot aan dat moment was er van VVK nog weinig te duchten geweest. En toch zouden ze na een half uur spelen op voorsprong komen. Het was Tim van der Molen die de thuisclub de goede weg wees. Hij wist de openingstreffer voor zijn rekening te nemen: 1-0.

SIOS bleek niet van zijn stuk te zijn gebracht en poetste de achterstand nog voor de pauze weg door toedoen van Menno Dijkstra, die slecht uitverdedigen wist af te straffen en doelman Mike Bos het nakijken gaf: 1-1. De grote kracht van de gasten zat hem in het feit dat ze de driehoek Mateo Milkovic, Tim van der Molen en Robert Oosterhof goed in bedwang wisten te houden.

Na de thee gooide SIOS de strijdwijze iets om. Er werd meer druk gezet op de centrale verdediger van VVK, waardoor het de Stadjers nog moeilijker werd gemaakt om op te bouwen. Het beter spelende SIOS verzuimde echter opnieuw te scoren. Bo Tukker en Menno Dijkstra slaagden er niet in om de bal tussen de palen door te jagen. VVK was wat dat betreft wat effectiever. Na een voorzet van Tim van der Molen was het Jay Jay Jansen die voor 2-1 wist te zorgen. En andermaal liep SIOS achter de feiten aan. Ze bleven echter voetballen en kregen opnieuw mogelijkheden. Na driekwart wedstrijd sneed VVK zichzelf in de vingers. Op de doellijn staand maakte Pierre Makon hands en de scheidsrechter van dienst kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen en de zondaar met rood naar de kant te sturen. Bo Tukker nam plaats achter de bal en joeg de gelijkmaker via de vingers van de doelman tegen het nylon: 2-2.

SIOS rook bloed en probeerde de druk verder op te voeren omdat er misschien nog wel meer te halen zou zijn tegen het overgebleven tiental van VVK. Op wat halve mogelijkheden na was er echter te weinig zicht op een driepunter. Of het moet al het schot van Ramon Buikema zijn geweest dat door goalie Bos werd losgelaten, waarna Menno Dijkstra in de rebound het leer alsnog binnen wist te werken. Op advies van de assistent-scheidsrechter van VVK werd de treffer echter wegens vermeend buitenspel geannuleerd en dus bleef het bij de remise.

Wilhem van der Wiel (SIOS): ‘Dit is wel het minste wat we hebben verdiend, al zet ik grote vraagtekens bij die afgekeurde goal. Die assistent van VVK pakt wel vaker punten voor de club. Dat is ergerlijk, maar goed. Dit soort situaties komen vaker voor. Uiteindelijk kan ik wel tevreden zijn met de prestatie van het team. Concurrenten van ons morsen punten, dus hebben we het weer goed gedaan. De competitie blijft spannend.’

* VVK – SIOS 2-2 (1-1). Tim van der Molen 1-0; Menno Dijkstra 1-1; Jay Jay Jansen 2-1; Bo Tukker 2-2 (strafschop).

No Replies to "SIOS weet ook hoogvlieger VVK te bedwingen"