Ezinge boekt zwaarbevochten zege op Warffum

Ezinge heeft zichzelf een prima dienst bewezen door de uitwedstrijd tegen Warffum in winst om te zetten. In november van het afgelopen jaar eindigde de tweestrijd in een 7-4 zege voor de Ezingers, waarbij Wiebe Leistra drie keer wist te scoren. Namens Warffum was Stefan van den Berg destijds twee keer succesvol. De grote vraag was of beide teams er weer zo’n doelpuntenfestival van zouden maken. Nu deden ze het een stuk rustiger, want aan het einde van de rit stond er een 1-2 op het wedstrijdformulier.

Bij Warffum ontbraken door blessures onder anderen doelman Ramon Dijkema, Jarell Corbijn en Jan Pieter Meijer. Timo Hooijer verkoos en festival boven het voetbal en Giovanny Renses zat voor zijn werk in Engeland. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jan Kuipers was het strijdplan van Warffum duidelijk. Men zakte in op eigen helft, liet de bal rustig rond gaan en probeerde vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden als men Ezinge op een fout kon betrappen. Nadat het eerste kansje van Warffum een eenvoudige prooi voor doelman John Nooren was, opende Ezinge de score. De eerste doelpoging in de 6e minuut leverde meteen een treffer van Nick Rosema op. Het verdekte schot ging langs goalie Dick Voorma tegen het nylon: 0-1.

Het spelbeeld veranderde na die vroege treffer niet. Warffum probeerde het wel, maar de ijzersterke verdediging van Ezinge stond als een huis en anders was daar nog altijd wel de sterk keepende John Nooren. Echt uitgespeelde kansen waren spaarzaam en van een spektakelstuk was zeker geen sprake. Na ruim een half uur spelen dacht Warffum op gelijke hoogte te komen, maar de treffer werd op advies van de assistent-scheidsrechter van Ezinge wegens buitenspel geannuleerd. Vijf minuten voor de pauze verdubbelen de gasten hun voorsprong toen Wiebe Leistra, op aangeven van Nick Rosema, prachtig raak schoot: 0-2. De doelpuntenmaker kreeg meteen na de hervatting de mogelijkheid om de score verder uit te breiden, maar zag zijn inzet van de lijn gehaald worden.

Nadat Julian Kemkers zich vroeg in de wedstrijd vanwege een blessure al door Daan Douwsma had moeten laten vervangen, volgden sterkhouders Wiebe Leistra en Ewart Gerritsen vlak na de pauze zijn voorbeeld. Ewold Staal en Thomas Vlonk kwamen hen vervangen en dus was trainer Bouwman al vroeg door zijn wisselmogelijkheden heen. Warffum draaide de duimschroeven aan, ging op zoek naar de aansluitingstreffer en kreeg daar ook de mogelijkheden toe. Jelle van der Veen, Remon Bijsterveld en Roy Kuipers lieten echter na om goalie Nooren een vervelende middag te bezorgen. Uiteindelijk verscheen ook Sil Bijsterveld binnen de lijnen voor de gastheren. Hij verving Gertjan Meijer en moest via de zijkanten voor meer snelheid en dreiging zorgen. Zijn voorzetten kwamen vaak achter het doel van Nooren terecht en daar worden de kansen nou eenmaal ook niet geboren.

Ezinge stond onder druk, maar kreeg via Daan Douwsma, Jasper Dijkstra en Nick Rosema ook de mogelijkheid om de genadeklap toe te dienen. Pas in blessuretijd wist Remon Bijsterveld namens Warffum te scoren en bleek de resterende tijd te kort om er een gelijkspel uit te slepen: 1-2. Na 94 minuten maakte scheidsrechter Jan Kuipers een einde aan het duel en kon Ezinge concluderen dat het een prima zaterdagmiddag had meegemaakt.

Komend weekeinde neemt Ezinge het in eigen huis op tegen OKVC. De Ezingers jagen op een nacompetitieplek en kan de punten goed gebruiken. De komende tegenstander van Warffum is het Zandeweerster ZEC. Dat wordt een weerzien met oud-trainer Jur Smit, die momenteel als interim bij de Zandeweersters op de bank zit.

Ronald Bouwman (Ezinge): ‘Het was een zwaarbevochten overwinning, maar die heeft wel extra glans gekregen omdat De Lauwers en FC LEO punten hebben verspeeld. Nu doen we goeie zaken in de tweede periode, maar ook voor wat betreft de ranglijst. We doen nog volledig mee voor het nacompetitietoetje.’

Nico de Vries (Warffum): ‘Het verhaal van ons is wekelijks het zelfde. We hebben wel veel balbezit en krijgen ook wel kansen. Het wonderwoord is echter belonen. Dat laten we wekelijks na. We hebben dit seizoen veel te weinig gescoord. Dat zijn de feiten. Het is zaak dat we de kansen blijven creëren en hopen dat de bal ook een keer aan de voor ons goede kant wil vallen.’

* Warffum – Ezinge 1-2. Nick Rosema 0-1; Wiebe Leistra 0-2; Remon Bijsterveld 1-2.

No Replies to "Ezinge boekt zwaarbevochten zege op Warffum"