Lange afstanden voor leden Loopgroep Bedum

Zestien atleten van de Loopgroep Bedum verschenen afgelopen weekeinde aan de start van zes hardloopevenementen. Op zondag debuteerden drie van hen onder prima weersomstandigheden tussen de 17.000 lopers in de Marathon Rotterdam. Cindy Snoeck liep haar eerste marathon in 4.44.13 uur. Rosalie Reenders, ze liep samen met moeder Anneke ten Voorde, deed er 4.50.16 uur over en de licht geblesseerde Eva Toebak finishte in 5.18.29 uur. Eva Petersma verbeterde zich tot 3.45.09 uur. Alex Oskam liep zijn vierde marathon van 2023 in Nederlands oudste marathon van Enschede naar een nieuwe beste tijd van 3.39.00 uur.

Op zondag ging een kwartet naar de CascadeRun in Hoogeveen. Carla Dijkstra kwam uit op de langste afstand van tien engelse mijlen (16,1 kilometer). Ze finishte in 1.27.37 uur. Op de halve afstand (8,05 kilometer) was er een ondankbare vierde plaats bij de mannen 55 voor Erik van Dijken met een prima tijd van 35.46 uur. Harmen Stam was sneller met 30.52 uur, terwijl Sander de Vries de klok na 50.45 uur liet stoppen.

Diezelfde Harmen Stam liep op zaterdag in het nieuwe evenement  4 mijl van Annerveenschekanaal. Hij liep de 6,4 kilometer in een sterke 24.46 minuten, goed voor de vijfde plaats overall. Bij de IJsselloop in Deventer voltooide Edwin van Wijk de 10 kilometer in 53.51 minuten.

Op zaterdag werd in het ‘Hart van Drenthe’, met start en finish in Ellertshaar een RunForestRun georganiseerd. De organisatie had voor een zwaar trail run parcours gezorgd met veel omgevallen bomen, waarbij de deelnemers in de laatste kilometers nog een stevig stuk water moesten doorwaden om verder te kunnen. Bram Wub vond een geweldige uitdaging in de ultramarathon van 52 kilometer. Hij kwam binnen in een sterke tijd van 4.50.01 uur, waarmee bij als vijfde overall de meet passeerde. De 43 kilometer werd door Nico Salomons afgelegd in 5.37.58 uur. Voor Erik Stam was de 21 kilometer zijn eerste trail running ervaring. Hij genoot 2 uur 32 minuten lang van de prachtige maar zware single tracks. Janny Klarus koos voor de kortste afstand van 12 kilometer en passeerde de finish na 1.38.21 uur. Op bovenstaande foto drie deelnemers van de Loopgroep Bedum bij de start van de RunForestRun in Ellertshaar, met vanaf links Nico Salomons, Bram Wubs en Erik Stam.

No Replies to "Lange afstanden voor leden Loopgroep Bedum"