Rowdy Meijer gaat weer naar voetbalschool in Kosovo

Het heeft even geduurd vanwege alle perikelen rondom de coronapandemie en dergelijke, maar dit jaar is het weer zo ver. Damster Rowdy Meijer vertrekt deze zomer naar Kosovo om de voetbalschool FC Olti te bezoeken. Hij is al sinds 2013 bij deze voetbalschool betrokken en sinds 2014 een van de trainers. Ho lang het verblijf gaat duren is nog niet bekend, maar d Noord-Groninger staat in ieder geval te popelen om oude bekenden weer te ontmoeten en te ontdekken hoe de ontwikkeling van de voetballers daar is geweest.

Het verblijf van Meijer is allesbehalve een vakantietripje. Het zal hard werken worden, maar daar deinst hij niet voor terug. ‘We trainen drie of vier keer per dag en dat zes dagen per week, terwijl er op zondag competitiewedstrijden worden gespeeld. Kom daar in Nederland maar eens om.’ In het verleden is de voetbalschool al eens in Appingedam geweest om aan het Damster Jeugdtoernooi mee te doen, maar dat zal dit jaar niet gaan gebeuren. ‘We krijgen de begroting niet sluitend om dit allemaal te bewerkstelligen. Dat is wel jammer, want voor zowel trainers als spelers was dit een mooie ervaring die we graag hadden voortgezet. Het is gewoon lastig om een groep van zo’n vijftig personen onder te brengen en ook nog eens te zorgen dat ze hun natje en droogje krijgen. Daarbij komt nog eens dat de tijd te kort is om de visa voor iedereen aan te vragen omdat Kosovo nog steeds niet tot de Europese Unie is toegelaten. Met behulp van de ambassade in Pristina is het destijds nog wel gelukt om dit te realiseren.’

Het geld dat in het verleden is opgehaald om de voetbalschool naar Appingedam te halen zal nu voor volgend jaar worden gereserveerd. De kans dat de Kosovaren dan wel naar Appingedam kunnen komen is volgens Meijer een stuk groter. Hij houdt zich overigens niet alleen met de voetbalschool bezig. Twee jaar gelden werd er een actie opgestart voor een kinderafdeling in het ziekenhuis van Peja. Even de patiënten uit hun sleur halen door middel van een uitstapje. Corona smeet echter roet in het eten. Nu moest er een andere bestemming gezocht worden die wel wat financiële steun kan gebruiken. Dat werd een basisschool in dezelfde plaats. Daar was men bezig met het creëren van een ruimte voor kinderen met een achterstand. De ruimte is er inmiddels en Meijer hoopt deze bij zijn komst te kunnen bewonderen.

Mooie doelen, maar uiteraard gaat het vooral om voetbal in Kosovo. De ongetwijfeld aanwezige kwaliteiten van de voetballende jeugd naar een hoger plan te tillen. Dat de sportievelingen dit wel zien zitten, is uit voorgaande jaren wel gebleken. Nu is het volgens Meijer zaak om daar op verder te borduren. Kijken of er nog meer uit te halen valt. Of er nieuwe talenten zijn opgedoken waar het land in sportieve zin later wat aan kan hebben. ‘We gaan het allemaal zien. Ik heb in ieder geval heel veel zin om die kant weer op te gaan’, besluit de Damster.

No Replies to "Rowdy Meijer gaat weer naar voetbalschool in Kosovo"