Atleet Peter Meijer snelste Nederlandse ‘vijftiger’ in Marathon Hamburg

Peter Meijer van de Loopgroep Bedum stond afgelopen weekend aan de start van de 37e editie van de Marathon Hamburg. Het was zijn vierde marathon (42,2 kilometer), na zijn debuut 32 jaar geleden in Enschede. Sinds 2021 heeft hij zich weer toegelegd op het lopen van langere afstanden.

Omdat hij na de marathon van Valancia in december (3.01.45 uur) het idee had dat voor hem een marathon binnen de drie uur nog steeds tot de mogelijkheden behoorde, volgde hij een pittig trainingsschema. Na de start liep hij in een strak tempo halverwege naar 1.29.16 uur. In de tweede helft liep haast onvermijdelijk, mede door de oplopende temperatuur, zijn snelheid iets terug. Daardoor passeerde hij de finish na 3uur en 37 seconden, slechts 64 seconden langzamer dan zijn debuut in 1991. Daarmee was hij de snelste Nederlander van de achttien mannen in de categorie mannen 50.

In de Bonifatiusloop van Dokkum, omschreven als de mooiste loop van het Noorden, was een trio LB-ers actief. Ze kwamen uit op de drie verschillende afstanden. Edward Pechler startte op de halve marathon (21,1 kilometer) en liep deze afstand in 1.33.16 uur. Miranda van der Molen koos voor de 10 kilometer en liet de klok stoppen na 56.34 minuten. Tenslotte ging Sander de Vries de 5 kilometer te lijf en deed dat in 30.18 minuten. Op bovenstaande foto van Janneke Meijer snelt Peter Meijer richting finish.

 

No Replies to "Atleet Peter Meijer snelste Nederlandse 'vijftiger' in Marathon Hamburg"