DWA/Argo hervat veldcompetitie met winst op koploper

De korfballers van DWA/Argo zijn het tweede deel van de veldcompetitie goed begonnen. Op het thuiscomplex in Winsum werd koploper Joure na een spannend duel met 20-19 verslagen. De Noord-Groningers hadden in de eerste helft de basis voor de overwinning al weten te leggeen, want bij rust stond de ploeg met 12-8 aan de leiding.

Na het spannende zaalseizoen, waarin DWA/Argo zich ternauwernood in de tweede klasse had weten te handhaven, waren de korfballers twee weekenden vrij geweest. Zaterdag werd de veldcompetitie hervat. Na het eerste deel, dat in september en oktober werd gespeeld, stond DWA/Argo op een gedeelde derde plaats, achter de koplopers Joure en DTS. Joure kwam op bezoek in Winsum en DWA/Argo wilde zich graag revancheren voor het ruime verlies tijdens de eerste ontmoeting met de Friezen. Dat duel eindigde in een 18-9 njederlaag.

DWA/Argo kwam zonder Sanne Schuuring in actie. Zij is geblesseerd en bij de heren was Tom van der Laan aan de beurt om langs de kant te beginnen. Joure kwam als eerste tot scoren, maar na 0-2 kende de thuisploeg een zeer sterke fase. Ole Smedema en zijn nicht Jildau Smedema mochten vanaf de strafworpstip aanleggen en daarna waren Lieke Stoepker, Sam Pestoor, Natasja van der Laan-Schuuring en andermaal Jildau Smedema trefzeker. Hierdoor stond het 6-2 en bij Joure werd al vlot een time-out genomen om de ban te breken. Dat had maar beperkt effect, want twee goals van Nick Brandsma en de derde en vierde van Jildau Smedema betekenden dat het gat bij 10-6 nog altijd even groot was. Joure zette wel sterk aan en liet bij tijd en wijle zien niet voor niks de koploper te zijn. De Friezen kwamen dan ook terug tot 10-8, maar DWA/Argo liet zich niet van de wijs brengen en kwam via Sjouke Hoekstra en Ole Smedema voor de pauze wederom op een verschil van vier treffers: 12-8.

Na de onderbreking bleef DWA/Argo de gasten aanvankelijk nog op afstand houden. Lieke Stoepker maakte twee goals en de in het veld gekomen Tom van der Laan deed ook een duit in het zakje. Bij 16-12 uit handen van Natasja van der Laan-Schuuring was er nog altijd niets aan de hand. Joure drong echter steeds meer aan en in de volgende fase werd ineens het gaatje door de Friezen gedicht. Vier treffers op rij betekenden dat het 16-16 was geworden. Even leek het of Joure er op en er over zou vliegen, maar Lieke Stoepker zorgde dat DWA/Argo weer op voorsprong wist te komen: 17-16. In de resterende tien minuten zou het nog zeer spannend worden. Joure maakte weer gelijk, maar hierna schoot Natasja van der Laan-Schuuring twee keer raak en zo werd Joure andermaal op achterstand gezet. Ook Lieke Stoepker schoot nogmaals raak en met nog enkele minuten te spelen stond het 20-17. Joure gaf zich nog niet gewonnen en met twee treffers maakte de koploper het nog erg spannend. Verder dan 20-19 kwam de ploeg echter niet. De winst bleef in Winsum.

De komende twee zaterdagen zijn de korfballers weer vrij in verband met de meivakantie, waarna op 13 mei het volgende duel gepland staat. Dan reist DWA/Argo naar Hantum voor de ontmoeting met DTL. Die wedstrijd begint om 15.30 uur.

Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker (5), Jildau Smedema en Natasja van der Laan-Schuuring (4), Ole Smedema en Nick Brandsma (2), Sam Pestoor, Sjouke Hoekstra en Tom van der Laan (1).

Uitslagen:
DWA/Argo       - Joure   20-19
De Waterpoort  - DTL     12-16
Westergo       - DTS     12-19

Stand:
DTS                       9-15
Joure                     9-13
DWA/Argo                  9-12
DTL                       9-12
Olympia                   8- 8
De Pein                   8- 6
Westergo                  9 -2
De Waterpoort             9- 2

No Replies to "DWA/Argo hervat veldcompetitie met winst op koploper"