Motoren ronken weer op Westeremder ijsbaan

Westeremden staat het eerste weekeinde van mei weer  in het teken staan van de jaarlijkse grasbaanraces. Deze keer vinden de races niet twee zaterdagen achter elkaar plaats, maar zijn er twee opeenvolgende race-dagen op het ijsbaanterrein aan de Wierdeweg in Westeremden. De organisatie is als altijd in handen van Stichting Baansport Westeremden (SBW).

Op vrijdag  5 mei gaat het race-weekend ’s middags van start met de clubgrasbaanwedstrijden van de VTBM. Een groot scala aan deelnemersklassen van 50cc tot en met 500cc zal de strijd met elkaar aangaan deze dag. Westeremden is voor deze coureurs de derde wedstrijd op de kalender. De eerste wedstrijden gaven al een mooie strijd te zien. Bij de VTBM wordt deelgenomen door coureurs vanaf 5 jaar tot en met 40-plussers. Ook de laatste groep weet zeker nog van gas geven.

Op zaterdag 6 mei  is het de beurt aan de coureurs in de KNMV  jeugd- en nationaal klassen. Ook voor deze rijders is Westeremden de derde wedstrijd op de wedstrijdkalender. De twee voorgaande wedstrijden gaven in meerdere klasse al  te zien dat er meerdere coureurs voor de overwinning in aanmerking komen. Bij deze wedstrijden komen naast de klassen 50cc tot en met 500cc ook de specialklasse jeugd en de damesklasse aan de start. Beide wedstrijddagen wordt er ook startgelegenheid geboden aan de Regio-klasse met deelnemers uit Westeremden en nabije omstreken.

De reeds verreden wedstrijden vonden plaats op zandcircuits. De baan in Westeremden is een kleibaan . Voor sommigen lastig om te rijden . Dit vereist een andere rijtechniek, waardoor de races ook zomaar andere winnaars kunnen krijgen. De wedstrijdbaan in Westeremden staat dan ook altijd garant voor spannende wedstrijden. Doordat de baan niet zo heel groot is, blijven de rijders dicht bij elkaar en moet er flink gestreden worden voor de zege. Een spektakel dat de liefhebber niet wil missen. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een volwassene hebben vrij toegang. Vrijdag 5 mei begint de training om 15.30 uur en de wedstrijd om 17.00 uur. Zaterdag 6 mei begint de training om 10.00 uur en de wedstrijd om 12.00 uur.

No Replies to "Motoren ronken weer op Westeremder ijsbaan"