DVC Appingedam en Middelstum weer op gelijke hoogte

Middelstum en thuisclub DVC Appingedam zijn de onderlinge confrontatie op het Wellemansportpark in Appingedam geëindigd, zoals ze hem waren begonnen. Het scorebord van de thuisclub bleef namelijk onaangeroerd. Eerder dit seizoen begroeven beide teams de strijdbijl bij een 1-1 eindstand.

DVC probeerde de eerste helft te voetballen, terwijl de gasten het vooral met de lange bal probeerden en moeite hadden om kansen te creëren. De Damsters, niet voor niets het team met de minste tegengoals, waren de eerste helft zeker de bovenliggende partij en deelden af en toe wel wat speldenprikjes uit. Het leidde echter allemaal tot niets. Zoals bijvoorbeeld het momentje op de rechterflank met Jeroen van Hunnik dat stuk liep. Middelstum plaatste daar een kans tegenover van Max Oldenhof die vanaf een meter of twintig doelman Olaf Kiewiet bestookt. De sluitpost hield het hoofd echter koel. Diyar Kaya stuitte namens DVC op goalie Emiel Douma en Jeroen van Hunnik zag een inzet over het Middelstummer doel vliegen. Ole Horsten dacht eveneens aan een avontuur te kunnen beginnen, maar kreeg een beuk van goalie Emiel Douma die volgens coach Duurt Dijkman zomaar een strafschop had kunnen opleveren. Een corner van Twan Heemstra werd door Olaf Kiewiet losgelaten, waarna het leer tegen de touwen verdween. Middelstum vierde al een klein feestje, maar de treffer werd afgekeurd omdat de keeper zou zijn aangevallen.

Na de doelwisseling werd het aan de zijde van DVC voetballend allemaal wat minder en werd het meer en meer een vechtwedstrijd. Het eerste kwart van het tweede bedrijf was daarbij voor de gasten. Daarin kregen ze een goede mogelijkheid, die ook niet verzilverd kon worden. Xander Anema leek dicht bij de openingsgoal, maar schoot met rechts net naast. Max Oldenhof was de volgende, maar kwam doelman Kiewiet op zijn weg naar succes tegen. Twan Heemstra beet zich daarna ook stuk en nadat coach Jelmer Meinardi aanvallend had gewisseld, dacht Middelstum het duel alsnog naar zich toe te trekken. Tot grote kansen kwamen de gasten echter niet meer. Het laatste deel van het duel was weer voor de gastheren. Mogelijkheden van Jeroen van Hunnik en Bas Groenewold waren de enige noemenswaardige gebeurtenissen, waarbij Emiel Douma nog een keer gestrekt moest en dat knap deed. Zoals gezegd, gescoord werd er niet en dus moesten beide teams genoegen nemen met een punt.

Duurt Dijkman (DVC Appingedam): ‘We kunnen wel leven met het punt. Wij kregen met name voor de rust de mogelijkheden om op voorsprong te komen en Middelstum daarna. Dus ja, dan blijft er niet veel meer over dan een remise. Het is jammer dat we in de tweede helft niet konden brengen wat we in de eerste helft lieten zien. We hebben in ieder geval de derde plaats nog altijd in bezit en dat wordt dan ook onze ambitie.’

Jelmer Meinardi (Middelstum): ‘We wisten op voorhand dat het moeilijk zou worden om DVC te kloppen. Bij de kansen die we kregen misten we een beetje geluk. Zij namen in de eerste helft het initiatief en wij na de thee. We hebben wederom laten zien dat we tot laat in de wedstrijd voor een goed resultaat kunnen spelen. De jongens hebben veel energie in de wedstrijd gestoken. Dat is tekenend voor de ploeg. In de tweede helft van het seizoen hebben we van koploper Holwierde en VVK weten te winnen en daar voegen we nu een terechte remise tegen DVC aan toe. Met nog vier wedstrijden te gaan is er van alles mogelijk. In januari stonden we net boven de degradatieplekken. Nu voegen we ons door een goede reeks aan de bovenkant van de middenmoot en de tweede periode.’

* DVC Appingedam – Middelstum 0-0 (foto: Jaap van der Laan / Middelstum Info).

No Replies to "DVC Appingedam en Middelstum weer op gelijke hoogte"