Poolster moet na nederlaag tegen VVK nog aan de bak

Ondanks het feit dat VVK niet helemaal compleet was, is Poolster er niet in geslaagd om een goed resultaat uit Groningen mee te nemen. Op sportpark Het Noorden liet het team van trainer Jeroen de Groot tijdens het duel twee gezichten zien en leek het na een helft al een uitgemaakte zaak wie er met de zege vandoor zou gaan. De geelzwarten knokten zich echter terug in het duel en verzuimden in de slotfase zelfs nog om een 3-0 achterstand helemaal weg te werken.

De Spijksters waren vol goede bedoelingen naar de provinciehoofdstad afgereisd, in de wetenschap dat een overwinning hen in ieder geval een flinke stap vooruit zou brengen voor wat betreft het wegblijven van nacompetitievoetbal. VVK had hele andere belangen bij een goed resultaat, want voor de Stadjers is het halen van nacompetitie voor promotie de boodschap. Er moest wat geïmproviseerd worden door de thuisclub, want na de veelbesproken wedstrijd in Middelstum waren er her en der wat slachtoffers gevallen vanwege schorsingen en blessures. De thuisclub had zeker in sportief opzicht nog wel wat goed te maken, omdat een aantal spelers zich in Middelstum verbaal behoorlijk had misdragen. De Stadjers lieten tegen Poolster echter zien dat het ook anders kan.

In het eerste bedrijf van het voetbalgevecht kreeg Poolster weinig grip op de gastheren, al werkten ze dat deels zelf in de hand. VVK moest het in ieder geval zonder topscorer Tim van der Molen doen. In het duel tegen Middelstum liep hij een dubbele gele kaart op en dat betekende automatisch een schorsing. Het team van trainer Gerrie Terpstra, vorige week eveneens op rood getrakteerd, heeft echter met Robert Oosterhof en oud-Middelstummer Mateo Milkovic nog twee goalgetters in huis. Dat duo kon wel spelen en was voor de aftrap al goed voor eenendertig doelpunten. Overigens nam bij de gastheren Trienko Smid de coaching op zich. Aan de zijde van Poolster kon er geen beroep worden gedaan op Marco Dijkstra. Voor het overige waren de gasten compleet.

De Spieksters werden al snel op achterstand gezet, al was de manier waarop dan ook wel erg simpel. Binnen een tijdsbestek van twee minuten was het Mateo Milkovic die het net als eerste wist te vinden. De geelzwarten verzuimden een voorzet simpel weg te werken. Ze wilden voetballend uit de defensieve stellingen komen. Er werd vervolgens goed druk gezet op Poolster, dat de bal zomaar in de voeten van Mateo Milkovic schoof. Marcel Werkman had het nakijken en dat leidde uiteindelijk tot de openingstreffer: 1-0. De totstandkoming van de eerste goal was een beetje typerend voor de manier waarop Poolster met nam voor rust speelde. Ze wisselden goede fases af met momenten van slordigheid en af en toe knullig balverlies, waardoor VVK in de omschakeling liet zien dat het voldoende kwaliteit in huis heeft om hier gebruik van te maken.

Het duurde daarna tot de 36e minuut alvorens de thuisclub opnieuw kon juichen. En andermaal was het Mateo Milkovic die raak mikte en zijn seizoenstotaal nog wat wist op te vijzelen. Een goede combinatie tussen Robert Oosterhof en Joey Bakker werd door hem met een treffer bekroond: 2-0. Overigens lag op het moment van de omschakeling Tom Dijkman geblesseerd op de grond en daar maakte VVK dus handig gebruik van. Poolster kon het zich met name verdedigend aantrekken dat het in de eerste helft allesbehalve goed ging. Er waren fases dat het wat beter liep en misschien had het wedstrijdbeeld er wel anders uit gezien als het schot op de lat van Tom Dijkman eerder in de wedstrijd wat had opgeleverd. Er waren wel meer momenten waar de gasten meer uit hadden moeten halen, maar dan werden de verkeerde keuzes gemaakt. Vlak voor het rustsignaal tekende Robert Oosterhof voor de derde van de middag. Uit een voorzet van Pierre Makon kopte hij de bal tegen het nylon: 3-0. Ook bij die goal zag de dekking van Poolster er niet goed uit.

Poolster wist wat het na de doelwisseling te doen stond, wilde het niet tegen een flinke zeperd aan lopen. Die boodschap had trainer Jeroen de Groot zijn mannen kennelijk meegegeven toen het tweede bedrijf was aangebroken. Er werd met meer agressie en mannelijker gevoetbald en de goal die in de eerste helft had moeten vallen, kwam nu wel op het scorebord te staan. Uit een fraaie aanval schoot Jesse Smit in de 71e minuut de bal met links langs doelman Mike Bos: 3-1. De Spieksters leken het besef te krijgen dat er nog meer mogelijk was en voerden de druk op VVK verder op. Uit een kopbal van Tom Dijkman werd het vervolgens ook nog 3-2. Poolster ging op jacht naar de gelijkmaker en kreeg onder andere via Wesley Bos, Kevin Bijlsma en Johan de Groot de mogelijkheid om de achterstand helemaal weg te poetsen. De pogingen werden echter gekraakt of misten de juiste richting.

Uiteindelijk zou er niet meer gescoord worden en dus kon er naderhand geconcludeerd worden dat Poolster het met name voor de thee flink had laten liggen. De inhaalrace die er in de tweede helft werd ingezet boden perspectief voor de komende weken, maar ook niet meer dan dat. De punten bleven namelijk in Groningen.

Jeroen de Groot (Poolster): ‘Formeel zijn we nog steeds niet veilig en eigenlijk is het zonde dat we onszelf tekort hebben gedaan door in sommige fases heel onnodig balverlies te lijden terwijl we ook periodes hadden dat het wel goed ging. We hebben VVK in wezen zelf voer gegeven om hun spel te kunnen spelen. In de tweede helft ging het wat dat betreft een stuk beter. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan en hopen dat we het seizoen nog op een mooie manier kunnen afsluiten.’

* VVK – Poolster 3-2 (3-0). Mateo Milkovic 1-0; Mateo Milkovic 2-0; Robert Oosterhof 3-0; Jesse Smit 3-1; Tom Dijkman 3-2.

No Replies to "Poolster moet na nederlaag tegen VVK nog aan de bak"