Klaas van der Ploeg trainer van Noordpool UFC

Klaas van der Ploeg wordt met ingang van het seizoen 2023/2024 de nieuwe trainer van vijfdeklasser Noordpool UFC. De oefenmeester is nu nog in dienst van competitiegenoot Eenrum. Met Van der Ploeg haalt de Uithuizer vereniging iemand in huis die ooit het doel van de geelzwarten heeft verdedigd.

Klaas van der Ploeg spelde vanaf de jongste jeugd tot en met het eerste elftal voor Noordpool UFC en verkaste in 1984 naar Hunsingo, de club uit zijn woonplaats Winsum. Hij begon zijn carrière als trainer bij het Roodeschoolster Corenos en was daarna ook aan clubs als Aduard 2000, Stedum, de dames van Oranje Nassau, het voormalige Hunsingo en FC LEO verbonden. In het seizoen 2019/2020 kwam hij naar Eenrum en degradeerde met de Marnebewoners uit de vierde klasse. Sindsdien speelden de Eenrumers altijd een bescheiden rol in de vijfde klasse. De oefenmeester kijkt ondanks de magere prestaties van zijn huidige vereniging met veel plezier terug op de periode bij Eenrum. ‘Het was een boeiende en mooie tijd. We kregen te maken met corona, zes ervaren spelers en twee talenten vertrokken en in mijn tweede seizoen kwamen we als gevolg van de pandemie amper aan spelen toe. In mijn derde seizoen stapten we over naar het zaterdagvoetbal en werd de smalle selectie aangevuld met jeugdspelers. Uiteindelijk leidde dat dit jaar tot de volledige overstap van de JO19 naar het eerste en tweede elftal. Fysiek, mentaal en conditioneel waren ze er eigenlijk nog niet klaar voor, maar gezamenlijk hebben we heel wat werk verricht. Met als beloning dat we na de winterstop bij tegenstanders hebben kunnen aanhaken en zelfs punten wisten te pakken.’

Gedurende zijn verblijf bij Eenrum is Van der Ploeg ook nauw bij de jeugd betrokken geweest. Hij gaf trainingen en scholingen aan het kader van de club. ‘Je kunt wel stellen dat ik met hel veel plezier met voetbal bezig ben geweest bij een gezellige en ambitieuze club’, zegt de coach. En daar komt nu dus een einde aan. ‘Ja, we hadden het afgelopen seizoen al afgesproken dat dit mijn laatste jaar zou worden. Ik beleef er echter nog altijd veel plezier aan om met een groep op het veld te staan en dus was ik nog steeds beschikbaar. Toen Noordpool UFC bij hem aanklopte besloot hij uiteindelijk toe te happen. Over wat hij met de geelzwarten wil bereiken, zegt de Winsumer: ‘We willen rust en spelvreugde in het team terugbrengen. Het is heel erg onrustig geweest binnen de vereniging. Daar moet eerst aan gewerkt worden. Daarna gaan we wel kijken met welke selectie we het volgende seizoen tegemoet treden.

Het terughalen van Klaas van der Ploeg is trouwens niet het enige opmerkelijke bericht vanuit het Uithuizer kamp. Voor het komende seizoen heeft de club zich ook weten te versterken met Jarickson Saragoza. De middenvelder, die ook aanvallend zijn mannetje staat, begon zijn voetbalcarrière namelijk in Uithuizen. Via vv Winsum kwam Saragoza in het Duitse voetbal terecht. Hij besloot op zeker moment namelijk naar Germania Leer te verkassen. Binnenkort kan men hem weer op de Noord-Groninger velden tegen het lijf lopen.

De club is in ieder geval blij met de komst van Klaas van der Ploeg. ‘Het is een rustige trainer met veel ervaring die weet hoe hij met jonge selecties moet omgaan. Met deze trainer kan de rust weer terugkeren binnen de selectie. Ik ben er van overtuigd dat dit absoluut vruchten gaat afwerpen en dat we een heel mooi voetbaljaar tegemoet gaan. Op die manier kunnen we het afgelopen seizoen snel vergeten’, zegt voorzitter Marcel Dob. Op bovenstaande foto zet Klaas van der Ploeg, in het bijzijn van de voorzitter, een handtekening onder het contract dat hem volgend seizoen aan Noordpool UFC verbindt.

No Replies to "Klaas van der Ploeg trainer van Noordpool UFC"