Vrouwen 1 van DVC Appingedam kampioen

Het eerste vrouwenteam van DVC Appingedam heeft het harde werken van het afgelopen seizoen bekroond met het kampioenschap. Met 46 punten uit 17 wedstrijden mag gesproken worden over een zeer succesvol seizoen dat zaterdag zijn hoogtepunt bereikte in de wedstrijd tegen HFC ’15. Het duel werd uiteindelijk met 4-1 gewonnen.

Het was nog even spannend werd of de wedstrijd gespeeld kon worden, vanwege een tekort aan speelsters bij de dames uit Hoogkerk, maar uiteindelijk wisten de bezoekers het toch voor elkaar t krijgen om met een team richting Appingedam te komen. De supporters wisten in groten getale, ondanks het slechte weer, de weg naar het Wellemansportpark te vinden. Binnen een kwartier wist José de Jonge de 1-0 op het scorebord te krijgen en ook de tweede goal nam zij voor haar rekening door een penalty te benutten. Met deze 2-0 voorsprong gingen de meiden de rust in. Anne Stokkingreef scoorde halverwege de tweede helft uit een goede rebound en tekende daarmee voor de 3-0.

De laatste Damster goal was een bijzonder fraaie indraaiende bal van Esther van Delden. Met het feestje al in het hoofd werd in de laatste minuten nog wel een doelpunt wegegeven waardoor de eindstand op 4-1 kwam te staan. Na het fluitsignaal werd het groot feest met champagne, een heuse kampioensschaal, een rit door Appingedam, vuurwerk en een mooi kampioensshirt. Tevens werd er samen gegeten en bleef het tot in de late uurtjes gezellig. DVC vrouwen 1 zal door dit resultaat volgend jaar sinds jaren weer in de 3e klasse uitkomen.

No Replies to "Vrouwen 1 van DVC Appingedam kampioen"