Marinus Siekman heeft nieuwe uitdaging gevonden

Oefenmeester Marinus Siekman begint aan een nieuwe uitdaging. Hij heeft zijn handtekening onder een contract gezet die hem vooralsnog voor een jaar aan het uit de vierde klasse gedegradeerde SC Stadspark verbindt. Hoewel de trainer, die ZEC als laatste club onder zijn hoede had, in eerste instantie had gezegd dat hij geen vijfdeklasser meer wilde trainen, is hij dus toch op dat besluit teruggekomen.

Het was enige tijd rustig rondom de man die enkele maanden geleden door de Zandeweerster vereniging op de keien was gezet. De oefenmeester stelde destijds dat zijn ontslag een optelsom van allerlei factoren was geweest. De huidige spelersgroep vormde volgens hem geen team en er heerste een groot gebrek aan zelfreflectie. Hoe dan ook, club en trainer namen afscheid van elkaar en nu komt het nieuws naar buiten dat Siekman met SC Stadspark aan de slag gaat. De Stadjers hebben dit seizoen slechts vier keer een succesje weten te boeken in de 4e Klasse C, in de vorm van een overwinning en twee gelijke spelen. Daarnaast grossierde men in grote nederlagen, met als gevolg dat SC Stadspark is gedegradeerd en volgend seizoen in de vijfde klasse zal uitkomen.

Op de vraag aan Siekman wat hem heeft bewogen om aan dit nieuwe avontuur te beginnen, zegt hij; ‘Het gesprek met de club was erg positief. Ze hebben me verzekerd dat er een vijftal jongens uit het tweede van de zondag naar de zaterdag gaan en dat is toch een behoorlijk niveau. Daarnaast komen er wat spelers terug van langslepende blessures, dus de toekomst ziet er weer wat rooskleuriger uit. De club die op 10 juni het 100-jarig bestaan viert, moet het verloren gegane terrein zo snel mogelijk terug zien te winnen. De doelstelling is volgens Siekman in ieder geval om volgend seizoen minimaal een periode te pakken.

De kans bestaat dat Siekman volgend seizoen opnieuw op de Noord-Groningeer velden te zien zal zijn en het is zelfs niet ondenkbeeldig dat zijn voormalige club ZEC daarbij een van de tegenstanders zal zijn. Of de Zandeweersters moeten zich via de nacompetitie voor de vierde klasse weten te plaatsen. ‘Ik gun het de club, maar gelet op het resterende programma zal het nog lastig gaan worden’, vertelt de oefenmeester. Waarmee hij maar weer eens aantoont dat het voetbal in de regio hem nog steeds bezig houdt.

No Replies to "Marinus Siekman heeft nieuwe uitdaging gevonden"