De Optimist uit Delfzijl wint Scholierenloop Eemsdelta

De Optimist uit Delfzijl heeft zaterdag met grote overmacht de Scholierenloop Eemsdelta in Delfzijl gewonnen. Qworzo uit Woldendorp werd tweede en Hiliglo uit Holwierde derde. De overwinning werd uitbundig gevierd, bijna alle deelnemers van De Optimist renden na de bekendmaking door speaker Jan Krans naar het podium. Omdat ook nummer twee Qworzo met een grote delegatie het ereschavot bezocht, ontstond een deinende massa naast de atletiekbaan van de organiserende AV Fivelstreek.

De ruim driehonderd deelnemers hadden er prachtig weer bij, met een temperatuur van 23 graden Celsius en een lichte wind. De zesentwintig series met tien tot vijftien deelnemers werden door honderden ouders, opa’s en oma’s en docenten bekeken. Ze moedigden de leerlingen, die al naar gelang de leeftijd tussen de 200 en 800 meter moesten lopen, in het zonnetje hartstochtelijk aan. De 46e editie van de scholierenloop, mogelijk gemaakt door de inzet van zo’n dertig vrijwilligers, werd na een onderbreking van drie jaar weer gehouden.

Voor de haar 50-jarige jubileum vierende atletiekvereniging was het de afsluiting van een drukke week. Van maandag tot en met donderdag werd de Hardloopvierdaagse gehouden, met elke dag een andere route over 2,5 kilometer vanaf de atletiekbaan. Daaraan deden 130 lopers mee, die anderhalf uur de tijd kregen om een zelfgekozen aantal rondjes te lopen. Velen grepen de kans aan om op die manier een marathon te voltooien. Eén deelnemers legde zelfs 80 kilometer af. Het eigenlijke jubileum van de club wordt in september gevierd. De eerstvolgende activiteit is de Pinkstertrail op de openingsdag van de Pinksterfeesten in Delfzijl. Meer foto’s van de Scholierenloop zien, kijk dan op Eemskrant.

No Replies to "De Optimist uit Delfzijl wint Scholierenloop Eemsdelta"