SV Bedum morst teveel kansen in duel met VEV ’67

Aan de mooie reeks resultaten die SV Bedum de afgelopen weken wist neer te zetten is een einde gekomen. Op eigen veld gingen de mannen van trainer Robbie Wentink met 0-2 onderuit tegen het bezoekende VEV ’67. Zeker op basis van de eerste helft kon dit een zure nederlaag voor de gastheren worden genoemd omdat ze toen veel beter speelden en voldoende mogelijkheden kregen om het duel open te breken. De doeltreffendheid liet echter te wensen over.

Voetballend ging het eigenlijk best aardig met de Bedumers, die enorm aan zelfvertrouwen hadden gewonnen door de serie overwinningen van de afgelopen periode. Ze waren dan ook vast van plan om er nog en driepunter aan vast te knopen. In de eerste helft wezen alle signalen dan ook in die richting, ware het niet dat het in de afwerking maar niet wilde lukken om tot succes te komen. Zo schoot Nigel Bakker voorlangs, bleven pogingen van Mart Slager en Mark Kruizenga eveneens vruchteloos, belandde een ingestudeerde corner op de kruising en raakten inzetten van Stijn Hekstra paal en lat. Het was bijkans om wanhopig van te worden voor de gastheren. Omdat VEV ’67 ook niet verder kwam dan een aantal voorzetten en een schot op buitenkant paal, brak de rust aan zonder dat er gescoord was. En dat mocht zeker bijzonder worden genoemd.

Bij de thuisclub was men er van overtuigd dat het kwartje in de tweede helft alsnog de goede kant op zou vallen. Er werden wat punten van aandacht aangestipt, waarbij de Bedumers vooral alert moesten blijven op het terugschakelen als er een lange bal van VEV ’67 gespeeld zou worden.  Na een klein uur spelen ging het mis. Een terugspeelbal van Robin ten Kate werd door Jeffrey Visser opgepikt en langs doelman Jos Broekmans geprikt: 0-1. De thuisclub was het daarna kwijt en kreeg de wedstrijd niet meer op de rit. De ploeg van trainer Kees Pranger, geen onbekende in deze regio, profiteerde dankbaar en wist de marge in de 75e minuut zelfs te verdubbelen door een treffer van Gerhard van den Berg: 0-2.

‘Het was al spannend, maar dat is het nu nog steeds door deze nederlaag nog steeds. We zullen er in de resterende wedstrijden alles aan moeten doen om het heft in eigen handen te houden. Daar gaan we zeker aan werken. Komend weekeinde moeten we Velocitas van het kampioenschap af zien te houden door zelf punten te pakken. Daar gaan we alles aan doen’, aldus een teleurgestelde coach Robbie Wentink. Die had zich gedurende de wedstrijd overigens flink lopen te ergeren aan de keiharde muziek die er gedraaid werd omdat een ander team van SV Bedum kampioen was geworden. Dat vond Wentink vanuit de club ‘niet echt professioneel.’

* SV Bedum – VEV ’67 0-2 (0-0). Jeffrey Visser 0-1; Gerhard van den Berg 0-2.

No Replies to "SV Bedum morst teveel kansen in duel met VEV '67"