Corenos glipt in blessuretijd langs hoogvlieger VVK

Corenos heeft op eigen veld een prima resultaat weten te boeken tegen het stad-Groninger VVK. De ploeg van trainer Gerrie Terpstra ging met 2-1 onderuit en dat was een lelijke streep door de rekening. De gasten willen immers via de nacompetitie zien te promoveren. Voor De Roodeschoolsters betekende de driepunter een nieuwe kans op lijfsbehoud. De winnende goal viel overigens pas in de extra speeltijd.

Het was al weer even geleden dat het team van trainer Marco Pesiwarissa het zoet van de overwinning mocht smaken. Het seizoen dreigde op zeker moment zelfs als een nachtkaars uit te gaan en de deur richting de vijfde klasse stond al op een kier. Het was dus wel duidelijk dat er tegen VVK een resultaat moest komen, wilden de gastheren zichzelf niet nog dieper in het drijfzand duwen. De Stadjers kwamen niet al te best voor de dag. Ze konden over slechts één wissel beschikken. Myren Noeken kon niet spelen vanwege een blessure en Martin Kamstra kwam eenvoudigweg niet opdagen.

De Roodeschoolsters probeerden vanaf het eerste fluitsignaal hun tegenstander in het defensief te dringen. Voetballend gezien zou het geen beste wedstrijd worden. Er werden veel overtredingen gemaakt en over en weer stapelden de fouten zich gedurende het duel ook behoorlijk op. Lars Baar was de eerste die het doel van VVK van dichtbij zag. Zijn kopbal leverde echter niets op. Na een kwart wedstrijd was het wel raak. Een poging van Jordan Muller leek in eerste instantie op niets uit te draaien, maar nadat de bezoekers de bal net zo snel kwijt waren geraakt, kreeg Muller het leer opnieuw aangespeeld mocht hij nog een keer aan de bak. Muller bedacht zich geen moment, haalde uit en was even later de gevierde man: 1-0.

De bezoekers dachten de schade te repareren toen een voorzet van Joey Bakker in de voeten van Robert Oosterhof terecht kwam. Hij schoot de bal achter doelman Mark Monden, maar zag de treffer wegens vermeend buitenspel afgekeurd worden. En toen was er nog dat moment waarop Tim van der Molen door toedoen van Kevin Pathuis naar de grond ging en scheidsrechter Mulder de bal op de stip weigerde te leggen. Hij deponeerde het speeltuig op de rand van het strafschopgebied omdat hij van mening was dat de lijn niet bij de zestien meter hoorde en er dus geen strafschop toegekend kon worden. De vrije trap van Robert Oosterhof leverde niets op. De gastheren mochten zich overigens gelukkig prijzen dat Kevin Pathuis na een onbezonnen tackle op Djon Beekman niet zijn tweede geel kreeg voorgehouden. Sven Knot dacht de marge voor de thuisclub te verdubbelen. De graaiende goalie Mike Bos wist een nieuwe tegentreffer te voorkomen door de bal volgens arbiter Mulder nog voor de doellijn weg te grissen, al had de thuisclub dat uiteraard graag anders gezien.

Na de thee was het Joore Smink die de ploegen op gelijke hoogte wist te brengen na voorbereidend werk van Onno Honing. De defensie van Corenos dacht dat Oosterhof zou schieten, maar die liet de bal onaangeroerd. Hij zette daarmee twee verdedigers op het verkeerde been en liet de eer aan Smink: 1-1. De thuisclub moest opnieuw aan de bak. Zeker in de wetenschap dat een andere kandidaat (SV De Heracliden) voor degradatievoetbal er op dat moment florissanter voor stond. En dus werd er maar weer aangezet. Sven Knot toucheerde de lat, maar naarmate de wedstrijd vorderde had het er alle schijn van dat het bij de gelijke stand zou blijven. Ook omdat een rake kopbal van Tim van der Molen, na een voorzet vanaf de achterlijn door Djon Beekman, wegens buitenspel werd afgevlagd en gefloten. Totdat VVK er tussenuit wist te knijpen en Djon Beekman zijn ploeg aan de leiding dacht te brengen. Ook nu kon er echter geen feestje worden gevierd, want andermaal was het de leidsman die bepaalde dat de bal niet over de doellijn was geraakt.

De voor Kevin Haan ingebrachte Germen Tamsma wist diep in blessuretijd de bal achter doelman Mike Bos van VVK te frommelen en zorgde daarmee niet alleen voor de 2-1, maar ook voor grote vreugde aan de zijde van de thuisclub. Na een paar maanden zonder zege had men eindelijk weer een driepunter te pakken. Tamsma speelde daarna letterlijk en figuurlijk nog een hoofdrol door bij een laatste ultieme poging van VVK de bal uit het eigen strafschopgebied weg te koppen en de zege veilig te stellen.

Marco Pesiwarissa (Corenos): ‘Dit is voor ons een hele belangrijke driepunter. Gezien de kansenverhouding was een gelijkspel wel terecht geweest en daar leek het ook op uit te draaien. Aan de andere kant hadden we ook met 2-0 voor moeten staan. Die inzet van Sven Knot was de doellijn echt wel gepasseerd. Aan de andere kant komen we goed weg dat de scheidsrechter de bal niet op de stip legt en hebben we de mazzel dat Kevin Pathuis drie minuten na zijn eerste geel niet wordt weggestuurd. We hadden een goede trainingsweek en ik ben blij dat dit resultaat heeft opgeleverd. We hebben het tactisch goed opgepakt en gaan in de resterende twee wedstrijden voor een goed resultaat.’

* Corenos – VVK 2-1 (1-0). Jordan Muller 1-0; Joore Smink 1-1; Germen Tamsma 2-1 (foto: Leonie Monden).

No Replies to "Corenos glipt in blessuretijd langs hoogvlieger VVK"