Nieuwe kans voor grasbaanraces Westeremden

De jaarlijkse grasbaanraces in Westeremden, georganiseerd door de Stichting Baansport Westeremden, moesten in het eerste weekend van deze maand al tijdens de trainingen worden gestaakt. De overvloedige regenval maakte het onmogelijk om te rijden en dus moest er naar een andere datum worden gekeken. Zaterdag wordt een nieuwe poging ondernomen.

Nadat het grootste deel van de training was afgewerkt kreeg de organisatie ineens te maken met hevige regen- en onweersbuien. De training werd afgebroken en men kon niets anders doen dan afwachten. Het bleef echter regenen en in korte tijd kwam er zoveel water naar beneden, dat het onmogelijk was om nog verder te gaan. Het circuit en het terrein er om heen stond blank en was onbegaanbaar geworden. Hierdoor moesten de verdere races die dag worden afgelast en ook de races van de dag daarop konden geen doorgang meer vinden.

Het grootste slachtoffer van de weersomstandigheden zijn de KNMV jeugd/nationaal races. Die kunnen dit jaar niet meer worden verreden in Westeremden. Het goede nieuws is echter, dat de VTBM grasbaanraces wel een herkansing krijgen en dat gaat dus zaterdag gebeuren.
Vele coureurs, overwegend afkomstig uit de drie noordelijke provincies, zullen zich de kans niet laten ontnemen om alsnog de strijd met elkaar aan te gaan op de Westeremder kleibaan. Een groot scala aan deelnemersklassen van 50cc tot en met 500cc zal aan het startlint verschijnen.

De eerste wedstrijden gaven al een mooie strijd te zien. Bij de VTBM wordt deelgenomen door coureurs vanaf 5 jaar tot en met 40-plussers. Ook de laatste groep weet zeker nog van gas geven.
De reeds verreden wedstrijden vonden plaats op zandcircuits. De baan in Westeremden is een kleibaan. Voor sommigen lastig om te rijden, voor anderen een baan om naar uit te kijken en dit geeft nog wel eens verassende winnaars. Het circuit in Westeremden staat dan ook altijd garant voor spannende wedstrijden. Doordat de baan niet zo heel groot is, blijven de rijders dicht bij elkaar en moet er flink gestreden worden voor de zege.

Er wordt deze dag een bescheiden entree-bedrag gevraagd. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, hebben vrij toegang. De training begint zaterdag om tien uur en de wedstrijd om twaalf uur.

No Replies to "Nieuwe kans voor grasbaanraces Westeremden"