Succes voor atleten Loopgroep Bedum

De atleten van Loopgroep Bedum hebben een druk weekend achter de rug. Er waren maar liefst zeven hardloopevenementen, waar zestien atleten van de loopgroep aan deelnamen en dat niet zonder succes. Het meest uitdagende evenement vond zaterdag plaats op en rond Col du VAM in Wijster. In een twaalf uur durend evenement genaamd VAM|12 van de organisatie RunForestRun moesten de deelnemers zoveel mogelijk rondjes van 3,3 kilometer afleggen met in elke ronde 90 meter hoogteverschil. Drie atleten van de loopgroep gingen deze uitdaging aan. Voor triatleet Harmen Stam was het zijn officiële debuut op de ultramarathon. Na de start om half tien ‘s morgens liep Stam maar liefst 25 ronden en kwam zo uit op een totaal gelopen afstand van 83 kilometer met ruim 2300 hoogtemeters. Hij behaalde hiermee een zevende plaats van de 42 gestarte mannen. De ervaren Edward Pechler kwam tot 21 ronden (71 kilometer). Bram Wubs wist 15 ronden af te leggen (50 kilometer). Pechler had in de week voorafgaande ook al deelgenomen aan de Avond Hardloop4Daagse in Delfzijl met totaal 80 kilometer op zijn kilometerteller. Alex Oskam startte zaterdag in de Run van Gieten. Oskam is in blakende vorm en loopt maandelijks een (ultra)marathon. Nu koos hij voor de 50 kilometer. Het werd een warme editie, maar Oskam liep tot 45 kilometer in een strak tempo. Door een korte drinkpauze kwam hij uiteindelijk 8 seconden te kort om zijn beste tijd op deze afstand te verbeteren. Zijn eindtijd van 4.27.48 uur was wel goed voor de vijfde plaats bij de mannen. Dichter bij huis werd in Stedum de Steemer Omloop georganiseerd als eerste wedstrijd van het Ommelander Loopcircuit 2023. De LB-ers kwamen er goed voor de dag en wisten op de tien kilometer beslag te leggen op twee podiumplaatsen. Annemarije Souër werd tweede bij de dames senioren met een nieuwe beste tijd van 42.53 minuten, wat tevens een nieuw clubrecord betekende. Carla Dijkstra werd met 50.57 minuten derde bij de dames vijftig. Chris Ruigendijk liep voor de eerste keer deze afstand onder de 40 minuten. Hij kwam na 39.41 minuten over de meet en verbeterde zich met ruim twee minuten. Deze afstand werd ook gelopen door Nienke Bouwman in 54.20 minuten, Miranda van der Molen volbracht de afstand in 54.37 minuten en het duo Wineke Snippe/Henk Schuitema kwam na 1.03.26 uur over de finish. Sander de Vries koos voor de vijf kilometer en liet de klok stoppen na 29.05 minuten. Op zondag startte hij in de Loop Leeuwarden en voltooide opnieuw de vijf kilometer, nu in 29.41 minuten. In Feerwerd werd op moederdag de De Dikke Tien Runn georganiseerd. De derde editie was opnieuw een succes. Een trio LB-ers ging daar de uitdaging van de tien kilometer aan. Edwin van Wijk liep naar een tijd van 56.59 minuten, Ingrid de Boer 58.36 minuten en Rieta Steeman finishte na 1.0105 uur. Aspirant lid Jorien Zwart werd vierde bij de dames senioren in een keurige 49.16 minuten. Voor Folko Kingma was de ‘Muur van Emmen’ dé uitdaging van afgelopen weekend. Deze ‘Muur’ is aangelegd op de voormalige vuilstort bij Emmen en geopend in 2021. Met rondjes van 2,5 kilometer en flinke hoogteverschillen is dit een pittige uitdaging. Kingma voltooide die klus in 1.11.22 uur. Op bovenstaande foto van Yvette Kors de drie LB-ers bij de VAM-berg voor de VAM|12. Met vanaf links: Edward Pechler, Bram Wubs, Harmen Stam en vriend Lesley Struijk.

No Replies to "Succes voor atleten Loopgroep Bedum"