SC Scheemda viert kampioenschap in jubileumjaar

Op het eigen sportpark ‘d Oosterd is het de plaatselijke trots SC Scheemda dan eindelijk gelukt om dankzij een 3-0 zege rechtstreekse promotie naar de vierde klasse te bewerkstelligen. De thuiswedstrijd tegen het dit jaar nog ongeslagen Meedhuizen moest op de drempel van het 25-jarig jubileumfeest van de club hoe dan ook gewonnen worden. De gasten daarentegen waren nog volop in de race voor een periodetitel en eveneens gebaat bij een overwinning. Eigenlijk was Meedhuizen de betere van de twee ploegen, al kochten ze daar na afloop dan ook heel weinig voor. Twee goede ploegen die weinig voor elkaar onder deden, maakten er in ieder geval een spannende voetbalmiddag van.

Het seizoen is lang en spannend geweest voor het team van trainer Gerrie Drent, die in een voortdurende strijd met SETA uit Musselkanaal verwikkeld zijn geweest. De gastheren begonnen sterk aan de tweestrijd met het team van interim-coach Bob Mulder. Het was Dominiek Steeman die voor het eerst in de buurt van het Meedhuizer doel wist te komen. De poging leed echter schipbreuk omdat doelman Mickael Bos op zijn hoede was. Daarna waren het de gasten die het spelbeeld wisten te bepalen. SC Scheemda moest alle zeilen bijzetten om zich de groenhemden van het lijf te houden. Geblokte schoten, vrije trappen van Roy de Groot en Kevin Reiffers en knappe reddingen van goalie Edwin Kuipers, het leek Meedhuizen niet gegund om de leiding te nemen. Zelfs een leeg doel kon de gasten niet verleiden tot het maken van het openingsdoelpunt. Goalie Edwin Kuipers was al gepasseerd, maar Keven Reiffers had de razendsnelle Tim Keijer kennelijk niet gezien. Die wist op de doellijn redding te brengen en dat bleek een cruciaal moment te zijn. In de extra tijd van de eerste helft had Danny Blaauw de gastheren op voorsprong kunnen schieten, maar hij raakte het aluminium en dus brak de rust aan zonder dat er was gescoord.

Het spelbeeld van de eerste helft was de opmaat naar een zenuwslopend tweede bedrijf. De vraag was of SC Scheemda zich onder de druk van Meedhuizen uit zou weten te spelen, of dat de gastheren het op de drempel van promotie toch nog zouden weggeven. De gasten begonnen sterk aan de tweede drie kwartier, maar wisten zich niet van de Scheemders los te rukken. Het werd al snel duidelijk dat de eerste ploeg die zou scoren, waarschijnlijk ook als winnaar van het veld zou stappen. Na driekwart wedstrijd was Meedhuizen opnieuw dicht bij een treffer. Het schot van Roy de Groot belandde echter op de binnenkant van de paal.

Enkele minuten later werd de ban gebroken. Wat men in Scheemda eigenlijk niet meer voor mogelijk had gehouden, gebeurde dan toch. De ploeg die de meeste aanspraken op de voorsprong mocht maken, kreeg het doelpunt om de oren. Danny Blaauw wist teammaatje Marvin Ab vrij te spelen en diens schot was doelman Mickael Bos van Meedhuizen te machtig: 1-0. Daarmee had Ab woord gehouden, want hij had zijn coach voor de aftrap beloofd dat hij zijn trainer de vierde klasse in zou scheten. De ontlading was groot, maar gespeeld was het duel geenszins. Dat was althans de verwachting. Het doelpunt kwam echter als een mokerslag binnen bij Meedhuizen.

Nadat Marvin Ab ook zijn tweede van de middag had weten te produceren door net eerder bij de bal te zijn dat de Meedhuizer sluitpost (2-0), werd de witte vlag gehesen in het kamp van de gasten. Ze hadden alles gegeven en zeker recht op meer gehad, maar zouden zelfs nog een derde tegentreffer moeten incasseren. Die kwam op naam van topschutter Danny Blaauw en daarmee was het pleit definitief beslecht. Het kampioensfeestje was al voorzichtig opgestart, maar barstte daarna in alle hevigheid los. Het was zuur voor de gastheren mooi dat het tweede team eerder op de dag eveneens kampioen was geworden en dat werd uiteraard gezamenlijk gevierd. Het zou nog heel lang gezellig blijven op ‘d Oosterd. Aan de zijde van Meedhuizen was de teleurstelling begrijpelijk groot. De gasten hadden alles gegeven en waren er ondanks alle sores van dit seizoen nog bijna in geslaagd om een extraatje in de wacht te slepen.

Gerrie Drent (SC Scheemda): ‘Dit is fantastisch. Het zat ons duidelijk mee vandaag. We moesten na de uitwedstrijd tegen SETA alles winnen en de selectie heeft week in, week uit alles geleverd. Twee elftallen kampioen op dezelfde dag, in de laatste speelronde en ook nog eens in het jubileumjaar. Mooier gaat het echt niet worden.’

Voor Bob Mulder was het zijn laatste optreden als interim van Meedhuizen. Hij had de club graag een verlengstuk van de competitie in willen loodsen, maar dat mocht dus niet zo zijn. De coach nam afscheid met de volgende woorden: ‘We hebben vandaag helaas niet kunnen winnen, maar ik ben toch ontzettend trots op jullie. We zijn uit een diep dal geklommen. Er wordt de laatste tijd alleen maar vol lof over Meedhuizen gesproken. Bedankt voor dit geweldige halfjaar. Ik heb er echt ongelofelijk van genoten.’

* SC Scheemda – Meedhuizen 3-0 (0-0). Marvin Ab 1-0; Marvin Ab 2-0; Danny Blaauw 3-0 (foto’s: Arno Steeman).

No Replies to "SC Scheemda viert kampioenschap in jubileumjaar"