Opnieuw winst voor boksvereniging Delfzijl

In Enkhuizen zijn onlangs bokswedstrijden gehouden. Voor Delfzijl moest Abel Webisa in de ring verschijnen. Hij moest het opnemen tegen Jerry Heneweer uit Haarlem. Trainer Dick Zwiers had zijn pupil goed voorbereid op de training in Delfzijl, waar de boksvereniging wekelijks twee keer traint in de sporthal De Ringen.

Voor ongeveer vierhonderd toeschouwers, waarmee de zaal uitverkocht was, werd deze partij gebokst in de C-klasse tot 71 kilogram. Bij winst zou Abel Webisa promoveren naar de B-klasse, de op een na hoogste klasse in Nederland. In de eerste rond was het in het begin even aftasten, maar daarna werd er stevig gebokst. Zijn tegenstander bokste ietwat onorthodox, maar de Delfzijlster kon zich hier goed tegen verweren. Je kon zien dat Webisa over een betere conditie beschikte en kon zijn krachten goed verdelen over de drie ronden.

Met zijn lange directes scoorde hij de meeste punten. De eerste ronde ging gelijk op. Maar de andere twee rondes waren duidelijk in het voordeel van de Delfzijlster waardoor hij dus uitgeroepen werd tot winnaar en promotie naar de B-klasse een feit was. Abel Webisa moet nog zes partijen winnen om te promoveren naar de A-klasse en dat is het hoogste niveau.

No Replies to "Opnieuw winst voor boksvereniging Delfzijl"