Siddeburen na zege op jacht naar promotie

Vierdeklasser Siddeburen is er in geslaagd om zich te plaatsen voor de nacompetitie om promotie naar de derde klasse. Op eigen veld wisten de Siddebuursters donderdagavond hun trainer Peter Poort nog iets langer aan zich te binden dankzij een 4-1 overwinning op Bellingwolde.

Poort had al aangegeven dat hij aan het einde van het seizoen zou stoppen als trainer van de zondagclub. Hij wordt daar opgevolgd door Bert Brugge. Kennelijk had het vlaggenschip van de club zich voorgenomen om de oefenmeester dan maar een soort van afscheidscadeau te geven in de vorm van nacompetitie.

Het eerste kwartier van het treffen met de ploegt die zich nog moet zien te handhaven, was Siddeburen duidelijk niet bij de les. Het spel was onrustig en het had er alle schijn van dat de zenuwen de ploeg toch parten speelden. Gaandeweg de eerste helft keerde de rust echter terug in de gelederen en dat resulteerde uiteindelijk in een voorsprong. Een voorzet van Ruben van der Ploeg werd bij de tweede paal door Toby Poort tegen het nylon gemikt: 1-0. De volgende goal liet niet lang op zich wachten. Nu fungeerde Toby Poort als aangever en was het Gialt Faber die de bal tussen de palen door wist te scheten: 2-0. De thuisclub had in het eerste bedrijf verder weg moeten lopen, maar voor de thee werd merkwaardig genoeg niet meer gescoord.

Bellingwolde hoefde zich voor het tweede bedrijf geen illusies te koesteren, want Ruben van der Ploeg zorgde al snel voor 3-0. Ook nu werden er veel kansen gemist door Siddeburen, dat zichzelf op een monsterzege had kunnen en misschien wel moeten trakteren. Het waren daarna de gasten die het doel wisten te treffen. Zij mochten een strafschop nemen waar niemand iets van begreep en brachten de achterstand terug tot twee treffers: 3-1. Scheidsrechter Adem Secer deed naderhand uit de doeken dat hij de bal op elf meter had gedeponeerd na een overtreding van doelman Thomas Hartman. Er was volgens de leidsman wat irritatie tussen de goalie en een aanvaller van Bellingwolde ontstaan, waarbij Hartman de spits een beuk had gegeven. ‘Hij zocht hem bewust op in plaats van gewoon de bal uit te trappen’, aldus de fluitist.

Uiteindelijk zorgde Julian Pot nog voor 4-1 en was het doel bereikt. Siddeburen speelt op zondag 4 juni voor de nacompetitie een uitwedstrijd tegen Buinen. Als men deze in winst weet om te zetten, is Nieuw Roden de volgende horde op weg naar de finaleronde op 18 juni.

Peter Poort: ‘We hebben veel kansen weten te creëren, maar uiteindelijk te weinig gescoord. Maar goed, al met al was het een goede wedstrijd en een terechte overwinning. We kunnen ons nu voorbereiden op de nacompetitie.’

* Siddeburen – Bellingwolde 4-1 (2-0). Toby Poort 1-0; Gialt Faber 2-0; Ruben van der Ploeg 3-0; 3-1 (strafschop); Julian Pot 4-1.

No Replies to "Siddeburen na zege op jacht naar promotie"