Poolster boekt simpele zege op SIOS

Poolster wist voor de tweede week op rij een wedstrijd met 4-1 te winnen. Nu moest het SIOS van interim-coach Wilhem van der Wiel er aan geloven. Gelet op de resultaten die de Spijksters de laatste tijd hebben geboekt, zou je bijna denken dat ze aan het einde van de rit nog in vorm wisten te komen. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel. Net als SIOS was Poolster ook al veilig en dus konden de teams onbevangen aan de wedstrijd beginnen.

Uit een goede actie over links van Jesse Smit was het Johan de Groot, een van de spelers die dit duel als afscheidswedstrijd gebruikte, die de score al vrij snel wist te openen: 1-0. Er was maar een ploeg die voetbalde en dat was Poolster. De thuisclub had nog een appeltje te schillen met de gasten, die in het paasweekeinde van de geelzwarten had weten te winnen. De volgende treffer liet niet lang op zich wachten. Na een overtreding van Thom Limburg op de doelpuntenmaker kwam de bal op elf meter te liggen en was het Jesse Smit die als afmaker mocht fungeren: 2-0.

Vervolgens was een voorzet van Robert Kok precies op maat en tekende Johan de Groot voor zijn tweede van de middag: 3-0. Poolster kreeg kansen om verder uit te lopen, maar liet na om de gasten op een grotere achterstand te zetten. De goede eerste helft van Poolster kreeg qua doelpunten, zeker vanuit het oogpunt van de gastheren bekeken, een te mager vervolg. De gastheren verzuimden andermaal om een grote uitslag neer te zetten en moesten zelfs toezien hoe SIOS na driekwart wedstrijd iets terug wist te doen. Melvin Buurlage, die zijn laatste wedstrijd voor SIOS speelde, zorgde voor 3-1. Veel meer zat er ook niet in voor SIOS, dat allesbehalve goed speelde. In het achterhoofd speelde wel degelijk mee dat men klassebehoud had weten te bewerkstelligen en dus was de druk van het moeten presteren helemaal weggevallen bij de gasten. Mark Lijnema tekende uiteindelijk voor de 4-1 eindstand na een goede individuele actie. EN daarmee kwam SIOS heel goed weg.

Aansluitend werd er afscheid genomen van doelman Marcel Werkman, zijn collega Simon Dijkman, Peter Wessterhuis en Johan de Groot. ‘Het is jammer dat ze afscheid genomen, maar het is ook een keer klaar. We gaan ze zeker missen. Het is wel mooi dat Johan op de valreep zijn 150e competitiegoal nog heeft weten te scoren. Dat is dan ook weer een mooi moment om te stoppen’, aldus trainer Jeroen de Groot. De oefenmeester vindt de zevende plek een prima plaats voor zijn ploeg. ‘We hebben dit bereikt met een hele goede, gemotiveerde en gedisciplineerde selectie. Als trainer kun je je geen betere groep wensen. We gaan nog wat oefenwedstrijden spelen voor de zomerstop en dat was het dan wel. Er zijn achteraf misschien wel wat wedstrijden waar je meer uit had kunnen halen, maar uiteindelijk sta je daar waar je hoort te staan. Als club zijnde kunnen we tevreden zijn.’

* Poolster – SIOS 4-1 (3-0). Johan de Groot 1-0; Jesse Smit 2-0 (strafschop); Johan de Groot 3-0; Melvin Buurlage 3-1; Mark Lijnema 4-1 (Foto: Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "Poolster boekt simpele zege op SIOS"