SV Bedum ondanks nederlaag uit diep dal opgekrabbeld

SV Bedum heeft op eigen veld met het kleinst mogelijke verschil (0-1) van het bezoekende Achilles ’94 verloren. De Drenten waren behoudens het eerste kwart van de tweestrijd de betere ploeg, maar verzuimden het duel vroegtijdig in het slot te gooien. De overwinning zorgde er wel voor dat Achilles ’94 zich van nacompetitie had weten te verzekeren. Een toetje waarvan SV Bedum zich ook wel had willen verzekeren, maar waar men op basis van het vertoonde spel weinig aanspraak mocht maken. En toch kan men binnen de Bedumer club met tevredenheid op dit seizoen terugkijken. Men had een min of meer desastreus begin van het voetbaljaar volledig weten weg te spoelen en op een haar na de strijd om promotie naar de eerste klasse gemist.

SV Bedum begon prima aan het duel met de ploeg van voormalig trainer René Wollerich en kreeg ook wel wat kansen om de score te openen. De mooiste kreeg Mark Kruizinga, die na een voorzet vanaf de linkerkant echter te gehaast op het doel van schoot en de bal over de deklat zag verdwijnen. Een paar minuten eerder dachten de Assenaren de buitenspelval goed open te hebben geklapt, maar verkeken zich op de slim doorgestoken Nigel Bakker, die echter niet langs de goed uit zijn doel komende Morten Otto wist te komen. Het was de beste fase van de thuisclub die de grip op het duel daarna verloor. Achilles ’94 kreeg ineens heel veel ruimte op het middenveld. De gasten toonden zich echter erg sterk in spelhervattingen en daaruit wisten ze ook op voorsprong te komen. In een tijdsbestek van amper zes minuten moest doelman Jos Broekmans, volgend seizoen de doelman van PKC ’83, die handen en voeten nodig had om de Drenten van scoren af te houden. Die hadden ook nog eens de pech dat de lat succes in de weg stond.

Na een dik half uur spelen mochten de gasten aan de rechterkant van het Bedumer strafschopgebied een vrije trap nemen, waarbij goalie Broekmans helemaal vast kwam te staan. De voorzet werd door Remy Klaassens van dichtbij over de doellijn gekopt. Even was er nog een spoor van twijfel of de treffer wel gevierd kon worden. De assistent-scheidsrechter van SV Bedum had namelijk buitenspel geconstateerd, maar kreeg terecht nul op het rekest van scheidsrechter Rik Berends: 0-1. Ondertussen sijpelde het bericht door dat SV Oosterwolde in het duel met VEV ’67 een gelijke stand kende, maar daar hadden de gastheren weinig aan. Ze moesten eerst hun eigen duel zien te winnen alvorens de überhaupt aan een periodekampioenschap zouden kunnen denken.

Nadat er van doel was gewisseld kon SV Bedum maar geen druk zetten op het vrij rustig en geroutineerd spelende Achilles ’94 en wist men zich te weinig kansen te creëren om terug in de wedstrijd te komen. Vijf minuten na de hervatting mikte Stijn Hekstra nog wel een vrije trap op de buitenkant van de paal en na driekwart wedstrijd zag Robert Kwant een kopbal op bovenkant lat eindigen, maar dat was het dan ook wel. Het was het eigenlijk allemaal net niet bij de thuisclub, die aan een grotere achterstand ontsnapte toen Remy Klaassens op links weg wist te komen en de bal in de lange hoek dacht te schuiven. Goalie Broekmans kon de inzet niet van richting doen veranderen, maar had het geluk dat de bal op de paal terecht kwam, waarna hij de in het veld terug springende bal alsnog kon oprapen.

Naarmate de tijd verstreek, bloedde de wedstrijd een beetje dood. Achilles ’94 hoefde niet meer en SV Bedum kon niet meer. Na het laatste fluitsignaal vielen de Assenaren elkaar gelukkig in de armen. Nadat het laatste beetje ongeloof over het behalen van de nacompetitie was verdwenen, was daar het feestje dat een Bedumer damesteam vanwege een kampioenschap al hadden ingezet. Voor het team van trainer Robbie Wentink bleef de wetenschap dat men weliswaar geen extraatje mocht spelen, maar dat het seizoen na een rampzalige start toch nog heel goed was verlopen. Een sterke serie had de paarshemden uiteindelijk een keurige zevende plaats opgeleverd. En dat was veel meer dan men aanvankelijk had durven dromen.

Er waren bloemen voor de periodekampioen, maar ook voor een aantal Bedumers. Naast het vertrek van doelman Jos Broekmans richting PKC ’83, waren het namelijk Stijn Hekstra, Timo Laninga, Nigel Bakker, Roy Mertens en Richard de Boer die hun laatste wedstrijd voor de paarshemden speelden. Aanvoerder Richard de Boer spande daarbij de kroon met maar liefst vijftien seizoenen in de hoofdmacht.

Robbie Wentink (SV Bedum): ‘We hebben dit seizoen een lastige start meegemaakt, onder andere door langdurige blessures. Wat dat betreft hebben we heel veel pech gehad. We moesten constant schipperen met een niet fitte selectie. Dat heeft ons een hoop punten gekost. We raakten geen moment op elkaar ingespeeld. Wisselen doe je om er beter van te worden en dat konden we niet. Er ontstond daardoor wat onrust binnen de vereniging. Daar is over gesproken en we hebben geprobeerd om dat na de winter achter ons te laten. Uiteindelijk wisten we na de winterstop een opgaande lijn weten in te zetten, het geloof en de resultaten kwamen er weer en eigenlijk zijn we van een bijna uitzichtloze situatie teruggekomen. Het is jammer dat we geen periode hebben weten te pakken, maar de eerlijkheid gebiedt me ook te zeggen dat het gezien de toekomst beter is om aan een nieuw elftal te bouwen en naar de toekomst te kijken.’

Over zijn eigen toekomst zei Wentink: ‘Het moet een club zijn die bij me past. Daar ben ik zelf heel kritisch in. Ik spring niet zomaar ergens in. Er moet wel een goed verhaal achter zitten. Er zijn wel gesprekken met clubs geweest, maar die hebben niets opgeleverd. Het vlammetje brandt nog steeds en misschien komt er nog wel wat. En anders neem ik een jaartje rust en richt ik me op mijn gezin. We gaan het wel zien.’

René Wollerich (Achilles ’94): ‘Ik ben van mening dat we terecht hebben gewonnen. Ik vond ons een stuk rustiger spelen en balvaster dan SV Bedum. We komen in eerste instantie goed weg, maar nadat wij het heft in handen hadden genomen hebben we de mogelijkheden laten liggen om de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen. Daardoor bleef het spannend, al zijn we niet echt in gevaar geweest. Dat we de nacompetitie nog hebben gehaald is uiteraard een mooie beloning. Voor de manier waarop we dit seizoen hebben gespeeld.’

* SV Bedum – Achilles ’94 0-1 (0-1). Remy Klaassens 0-1.

No Replies to "SV Bedum ondanks nederlaag uit diep dal opgekrabbeld"