Verzwakt Middelstum onderuit in duel met HS ‘88

Voor Middelstum was er niet veel meer te verdienen in de thuiswedstrijd tegen HS ’88, of het moet al de spreekwoordelijke eer zijn geweest. Die illusie hoefden de gastherenechter niet te koesteren, want HS ’88 was duidelijk een maatje te groot voor het team van trainer Jelmer Meinardi, dat op een flink aantal plaatsen was gewijzigd als gevolg van blessures en schorsingen.

Daan van Aller, Peter van Dam, Wessel Oosterhoff, Dennis Verkerk, Xander Anema, Stephan Smit, Thijs Helder en de van een motorongeval herstellende Erwin van der Laan. De waslijst met afwezigen was lang en dus moest Meinardi zich een volleerd puzzelaar tonen om in ieder geval een representatief team binnen de lijnen te kunnen brengen. Julian Mulder, Jordan Timmermans en Marco van Dijken werden vanuit het tweede team aan de selectie toegevoegd. Een behoorlijke uitdaging voor de jongens om hun coach een goede dienst te bewijzen. Halverwege het duel hadden beide ploegen een aantal mogelijkheden gehad om tot scoren te komen. Twan Heemstra was er namens de gastheren dicht bij en ook Aijolt Douma wist niet tot scoren te komen. Voor de thee werd er echter niet gescoord. Namens de gasten probeerde Arno Oosterhof doelman Emiel Douma tot overgave te dwingen, maar die wist de inzet te pareren.

Na de thee had Middelstum de hoop dat er wellicht op een stiekeme manier een voorsprong verkregen kon worden. Die hoop werd echter razendsnel de grond in geboord. In de 47e minuut was het Arno Oosterhof die de score wist open te breken en Klaas Swiersema verdubbelde de marge rechtstreeks uit een corner toen er amper een uur was afgewerkt: 0-2. Thijs Oosterhof bracht de bal strak voor, maar er was geen Middelstummer die zijn voet tegen de bal wist te krijgen. Ook Daan van Zalm. Twan Heemstra en Aijolt Douma zagen een poging stranden.

Er was nog wat commotie toen scheidsrechter Joop van Leeuwen de 0-3 van Arno Oosterhof toekende ondanks dat er een duidelijke handsbal aan vooraf was gegaan. Tien minuten voor het einde veegde Thijs Oosterhof tegenstander Sven Rosevink binnen de zestien meter tegen het gras en vanaf elf meter werd Douma voor de vierde keer gepasseerd en nu door Miquel Korte: 0-4.

Jelmer Meinardi (Middelstum): ‘We feliciteren HS ’88 met de terechte overwinning, maar hij viel wel wat hoog uit. We sluiten dit voetbaljaar met een zesde plek af en kunnen met opgeheven hoofd op de competitie terugkijken. Zeker als je bedenkt met wat voor blessures en ongelukken buiten het veld we allemaal te maken hebben gehad. De mix van jonge en ervaren spelers heeft goed uitgepakt. Ik ben trots op de ontwikkeling die we als team hebben doorgemaakt. We gaan er nu een paar weken tussenuit en maken dan een voorzichtige start met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tenslotte wil ik alle vrijwilligers en supporters bedanken die ons dit seizoen hebben gesteund.’

* Middelstum – HS ’88 4-0 (0-0). Arno Oosterhof 0-1; Klaas Swiersema 0-2; Arno Oosterhof 0-3; Miquel Korte 0-4 (Foto: Jaap van der Laan / Middelstum Info).

No Replies to "Verzwakt Middelstum onderuit in duel met HS ‘88"