Bizarre voetbalmiddag op thuisbasis Omlandia

Op de laatste competitiedag stonden in Ten Boer herkanser Omlandia en het naar de vierde klasse gedegradeerde Noordwolde tegenover elkaar. De beide teams boden in ieder geval genoeg vertier, want er vielen maar liefst tien doelpunten. Noordwolde wist na amper een kwart wedstrijd een 0-3 voorsprong te nemen, maar kreeg vervolgens zelf zeven doelpunten om de oren.

Marco Vos, Robert Holtvluwer en Dannick Meima hadden de gasten de ongekende weelde van een dergelijk ruime voorsprong weten te bezorgen. Als Noordwolde daarna met 0-6 aan de leiding was gegaan, had ook niemand wat kunnen zeggen. Het was namelijk onthutsend slecht wat de gastheren lieten zien. Het was maar goed dat doelman Devon Harmsma wel stond op te letten, anders waren de problemen voor het elftal van trainer Simon Schuil onoverkomelijk geweest. De oefenmeester greep dan ook al snel in. Na een half uur bracht hij met Jan Oosterbeek, Remco Bolhuis en Brian Drevel al drie verse krachten binnen de lijnen. Meteen daarna was het Oosterbeek die na een fraaie assist van Wouter Hoek voor 1-3 wist te zorgen. Op aangeven van Ruben Meijer scoorde Remco Bolhuis 2-3 en uitblinker Wouter Hoek poetste de achterstand voor rust helemaal weg: 3-3.

Het scoreverloop beloofde nog wat voor het tweede bedrijf. De Ten Boerster storm woedde na rust onverminderd voort. Jan Oosterbeek wist een assist van Wouter Hoek af te ronden: 4-3. Jeremy van Coevorden zorgde met een mooi schot voor 5-3 en na en uur lag de bal op de stip en was het Henk van der Wolde die de geelzwarten nog dieper in het moeras duwde: 6-3. Vlak voor tijd werd het zelfs nog 7-3 door Martin Oudman.

‘Dit heb ik als trainer nog nooit meegemaakt. Voor rust had ik ook wel tien spelers kunnen wisselen. Maar goed, we hebben onze plicht gedaan en maken ons nu op voor de nacompetitiewedstrijd tegen Borger’, sprak trainer Simon Schuil na afloop.

Zijn collega Elsin Yilmaz had geen woorden voor het bizarre scoreverloop. ‘We hadden het seizoen graag met een overwinning afgesloten. Na de wissels van Omlandia werden de ruimtes die er lagen beter benut door hen. Deze wedstrijd is ook wel typerend voor het seizoen. We hebben hele goede fases met hele slechte afgewisseld en dan loop je al snel achter de feiten aan. We zijn met wat nieuwe jongens bezig, maar definitief is dat nog niet.’

* Omlandia – Noordwolde 7-3 (3-3). Marco Vos 0-1; Robert Holtvluwer 0-2; Dannick Meima 0-3; Jan Oosterbeek 1-3; Remco Bolhuis 2-3; Wouter Hoek 3-3; Jan Oosterbeek 4-3; Jeremy van Coevorden 5-3; Henk van de Wolde 6-3; Martin Oudman 7-3.

No Replies to "Bizarre voetbalmiddag op thuisbasis Omlandia"