Corenos kan in derby tegen SV De Heracliden geen wonderen verrichten

Corenos en SV De Heracliden hebben elkaar in de laatste reguliere competitiewedstrijd in evenwicht weten te houden. Op het Roodeschoolster sportpark werd de strijdbijl begraven bij een 3-3 eindstand. Door de remise is Corenos als elfde geëindigd in de 4e Klasse C en zal het via de nacompetitie moeten proberen om klassebehoud veilig te stellen. Daarvoor komen ze op 10 juni op neutraal terrein uit tegen de winnaar van het treffen tussen NWVV en Tiendeveen.

Om zichzelf nog veilig te spelen, moest het team van trainer Marco Pesiwarissa in ieder geval met vijf doelpunten verschil van de Meisters zien te winnen. De thuisclub ging, onder het toeziend oog van zo’n vijfhonderd toeschouwers, vanaf de eerste aftrap dan ook meteen in de aanval. Er werd veel druk naar voren gezet om zo snel mogelijk een goal te maken. Ze kregen het deksel echter in de 9e minuut op de neus toen SV De Heracliden na een lange bal van achteruit op voorsprong wist te komen. Wouter Hoff stond aan de basis van de treffer die Thijs Tiekstra liet aantekenen: 0-1. De verdedigers van Corenos gingen bij die treffer niet helemaal vrijuit. Een zure appel voor de gastheren, die nu nog nadrukkelijker aan de bak moesten. Er kwamen ook wel mogelijkheden, maar men ging slordig met de geboden mogelijkheden om. Pogingen van Jordan Muller, Raymon Balkema, Anne-Jan ten Harkel, Arjen Tamsma n Sven Knot waren niet zuiver genoeg of vielen ten prooi aan de graaiende vingers van doelman Appie de Jonge. SV De Heracliden dacht al met de minieme voorsprong te kunnen gaan rusten, maar daar werd een stokje voor gestoken. Vlak voor rust wist Corenos de achterstand namelijk toch goed te maken. Joran Knot zorgde uit een voorzet van Anne-Jan ten Harkel voor de gelijkmaker en dus bleef er nog drie kwartier over om een wonder te verrichten: 1-1.

Na de doelwisseling hadden ‘de bauwen’ de wind in de rug en probeerde men met diepe ballen het doel van Corenos te bestormen. Roy Streppel kreeg namens de bezoekers zelfs de mogelijkheid om Corenos vroegtijdig knock-out te slaan, maar liet dat na en meteen daarna wisten de Roodeschoolsters wel te scoren. In de 56e minuut kwamen de gastheren aan de leiding toen Arjen Tamsma de bal in de verste hoek wist te deponeren: 2-1. Nauwelijks bekomen van dit doelpunt lag de bal opnieuw achter de Meister goalie. Uit een van richting veranderde vrije trap van Jordan Muller werd het 3-1. Met nog een klein half uur spelen werd de jacht op meer goals hervat. Drie doelpunten had de thuisclub nog nodig, maar SV De Heracliden weigerde de voetbalbuurman een handje te helpen. Sterker nog, de gasten wisten zich te herpakken. Frank de Boer zag op zeker moment doelman Mark Monden wel erg ver voor zijn goal staan en probeerde de sluitpost te verschalken. Zijn schot vanaf de middenlijn vloog tegen het nylon en dat betekende de nekslag voor Corenos: 3-2. Na een goed uitgevoerde counter via de schijven Frank de Boer en Kevin Jaarsma was het Roy Streppel die zelfs de gelijkmaker op het scorebord wist te krijgen: 3-3. De strijd was daarna wel gestreden. Corenos had het geprobeerd, maar moest zich uiteindelijk gewonnen gegeven. Daar konden ook de ingebrachte verse krachten Cris Uil, Germen Tamsma en Kevin Pathuis niets meer aan veranderen. SV De Heracliden wist door de remise in de eindrangschikking zelfs nog voorbij SIOS te glippen.

Marco Pesiwarissa (Corenos): ‘Vooraf leek het een onmogelijke opgave te worden om vijf keer te scoren. Helemaal als je al na negen minuten tegen een achterstand aan loopt. We hebben ons echter prima terug in de wedstrijd geknokt en kwamen mede daardoor op 3-1. Omdat we twee snelle goals wisten te maken, hadden we het gevoel dat het misschien toch nog wel zou kunnen. We moesten veel risico’s nemen en ruimte weggeven en daar heeft SV De Heracliden goed gebruik van gemaakt. Toen het 3-3 stond heb ik meteen de spelers van het veld gehaald die qua kaarten op scherp stonden. Het belangrijkste is dat we niet verloren hebben. Dat is goed voor het zelfvertrouwen. Ik vond ons de beter voetballende ploeg. We hadden ook het meeste balbezit. Tot aan de 60e minuut hadden we er nog wel vertrouwen in dat we meer goals zouden maken. Ik wil SV De Heracliden feliciteren met het lijfsbehoud. Wij gaan er in de nacompetitie alles aan doen om volgend seizoen weer zo’n derby tegen hen te kunnen spelen.’

Jaap Danhof (SV De Heracliden): ‘Ik ben blij dat ik vertrek in de wetenschap dat SV De Heracliden volgend seizoen ook in de vierde klasse speelt. In deze klasse waren het afgelopen voetbaljaar elke week verrassende uitslagen en was eigenlijk alleen SC Stadspark een uitzondering. Maar dat zien we wel vaker met Stadse ploegen. Het niveau van dat soort teams is elk jaar weer anders door de vele spelerswisselingen. Bij dorpsverenigingen zie je dat veel minder. Daar kent men veel meer clubliefde en daar hou ik wel van. De drie jaren bij SV De Heracliden zijn snel voorbij gegaan. Ik heb er tot op de laatste dag met veel plezier gewerkt en erg naar mijn zin gehad. Het is een mooie club met veel vrijwilligers die er iedere week weer voor zorgen dat er door de jeugd en de senioren gevoetbald kan worden. Dat wordt vaak te weinig belicht. Met de spelers was het altijd goed werken. We hebben veel jonge spelers kunnen laten debuteren. De komende jaren staat er een mooi team in Uithuizermeeden. Daarvan neemt allen doelman Appie de Jonge afscheid. Al met al waren het mooie jaren bij de Meisters. Ik wens mijn opvolger Jan Medema veel plezier en succes de komende jaren.’

* Corenos – SV De Heracliden 3-3 (1-1). Thijs Tiekstra 0-1; Joran Knot 1-1; 2-1; Jordan Muller 3-1; Frank de Boer 3-2; Roy Streppel 3-3 (Foto: Leonie Monden).

No Replies to "Corenos kan in derby tegen SV De Heracliden geen wonderen verrichten"