Martijn Elzinga zwaait af met titel bij reserves SC Loppersum

Na de zwaarbevochten 1-0 overwinning op Potetos 1 hebben de reserves van SC Loppersum de titel in de reserve 2e klasse weten te veroveren. Het was overigens nog even twijfelachtig of de wedstrijd wel zou plaatsvinden, want de Stadjers hadden de grootst mogelijke moeite om een volwaardige selectie op de been te brengen. Met dit kampioenschap komt er een succesvol einde aan het tijdperk van Martijn Elzinga als trainer van de Lopsters. Hij zal volgend seizoen verder gaan als assistent van Heiko van den Berg bij het eerste elftal.

De mannen van Martijn Elzinga draaien inmiddels al enkele jaren mee in de reserve tweede klasse en hebben in de afgelopen seizoenen telkens promotiewedstrijden mogen spelen tegen onder anderen DESZ en SC Rouveen. De KNVB vond het echter noodzakelijk om dit seizoen de competitieopzet aan te passen en besloot de promotiewedstrijden te schrappen. Tevens werd de competitie opgedeeld in een najaars- en voorjaarspoule, waarbij enkel de kampioen in de promotiepoule naar de 1e reserveklasse promoveert.

Hoewel de Lopsters het seizoen voortvarend van start gingen door in de eerste drie wedstrijden van de najaarscompetitie zes punten te pakken en daarbij acht keer te scoren, kwam daarna de klad er in. Zo werd er vervolgens vier keer op rij met 0-0 gelijkgespeeld en ook in de resterende wedstrijden werd er weinig meer gescoord. Omdat de laatste wedstrijd tegen VV Groningen tot tweemaal toe werd afgelast vanwege de weersomstandigheden, liepen de Lopsters de promotiepoule op een haar na mis. In de tien gespeelde competitiewedstrijden werd er slechts twee keer verloren en werden er slechts acht tegengoals geïncasseerd. Helaas bleek dit onvoldoende om de promotiepoule te halen, het gebrek aan scorend vermogen brak de rood-blauwen op in deze fase van de competitie.

Martijn Elzinga had zijn mannen goed weten te motiveren voor de voorjaarscompetitie, want de eerste drie wedstrijden tegen tweede elftallen van grote clubs als NEC Delfzijl en SV Lycurgus werden eenvoudig gewonnen. Hoewel er daarna een misstap werd begaan op het veld van The Knickerbockers en er twee keer punten werden verspeeld tegen het zeer fysieke Veendam 1894, kwam de titel eigenlijk geen moment in gevaar. Toen de reserves van NEC Delfzijl op de voorlaatste dag punten verspeelden tegen The Knickerbockers, zou een punt in de dubbele ontmoeting tegen Potetos genoeg zijn om het kampioenschap binnen te halen. De 1-0 overwinning was dan ook ruim voldoende en zo werd, een week nadat het eerste elftal zich veilig had weten te spelen ten koste van NEC Delfzijl, het volgende feestje gevierd aan de Bosweg. Komend weekeinde is het de beurt aan de JO13-1 om in Jubbega de districtsbeker te veroveren en de hattrick aan feestjes in Loppersum te completeren.

Dit kampioenschap was wel het laatste kunststukje dat Martijn Elzinga als trainer van SC Loppersum 2 heeft uitgehaald. Hij wordt volgend jaar assistent-trainer bij het eerste elftal. Elzinga kan terugkijken op zeven zeer succesvolle seizoenen als trainer in Loppersum. In zijn eerste jaar promoveerde hij na een aantal zinderende wedstrijden in de nacompetitie vanuit de derde naar de tweede klasse. In de daaropvolgende jaren werd jaarlijks een (vervangende) periodetitel behaald, waardoor er enkele mooie tripjes in de nacompetitie zijn gemaakt. Hoewel dit nooit tot promotie naar de eerste klasse heeft geleid, mogen club en trainer trots zijn op hun prestaties met een dorpsclub in een klasse waar over het algemeen grote en Stadse verenigingen actief zijn.

No Replies to "Martijn Elzinga zwaait af met titel bij reserves SC Loppersum"