Geen promotiekansen meer voor DWA/Argo

De korfballers van DWA/Argo kunnen promotie wel vergeten. De Bedumers en Winsumers moesten naar Surhuizum om daar aan te treden tegen DTS. Bij de vorige ontmoeting wist DTS te winnen en ook nu slaagde DWA/Argo er niet in om de punten te pakken, ondanks dat er goed gespeeld en gestreden werd. Na een 7-7 ruststand trok DTS, na een spannende slotfase zaterdag uiteindelijk met 13-12 aan het langste eind. De eindstand werd na een spannende slotfase 13-12. Door dit resultaat wordt de tweede plaats, die recht geeft op promotie aan het einde van de competitie, ondanks dat er nog twee wedstrijden gespeeld moeten worden, onbereikbaar voor de Noord-Groningers.

Binnen het basis-achttal van trainer-coach Lisette Hamminga waren Sam Pestoor en Jildau Smedema afwezig, waardoor de overige spelers en speelsters in de basis begonnen. DWA/Argo ging goed en scherp van start en de ploeg had het spel van DTS meteen onder controle. DTS had zichtbaar moeite om in de aanvallen de kansen af te ronden, want DWA/Argo zorgde er voor dat de bal in de aanvallen van DTS vaak al na één doelpoging werd onderschept. Dit resulteerde in een 0-4 voorsprong voor DWA/Argo, met doelpunten uit handen van Yarin Smedema, Lieke Stoepker, Natasja van der Laan–Schuuring en Ole Smedema. Na vijf minuten was dit de stand op het scorebord, maar de volgende vijf minuten werd er aan beide kanten niet gescoord en hadden de ploegen moeite met het afronden van de kansen. Uiteindelijk wist DTS vervolgens net zo snel vier tegentreffers te maken, waardoor er een gelijke stand op het scorebord kwam te staan. Beide ploegen knokten zichtbaar voor doelpunten en hierna volgden de treffers tot aan de rust dan ook om en om. Bij een stand van 7-7 klonk het rustsignaal.

In de kleedkamer benadrukte Hamminga dat er goed gespeeld werd en dat DWA/Argo de juiste kansen moest nemen. Te vaak werd er te snel geschoten, waardoor de bal weer naar de Friezen ging. Vlak na de rust wist Sanne Schuuring met een doorloopbal de voorsprong te pakken, maar DTS was hierna drie keer op rij trefzeker. DWA/Argo keek tegen een achterstand aan van 10-8, maar Natasja van der Laan–Schuuring zorgde voor de aansluitingstreffer. Nadat DTS opnieuw voor een treffer had gezorgd, was er nog ruim een kwartier te spelen. Nick Brandsma en Lieke Stoepker zorgden samen voor een gelijke stand. Bij een stand van 11-11 werd er een tijdje niet gescoord aan beide kanten. Met nog zeven minuten te spelen volgde een spannende slotfase en was het nog niet duidelijk welke ploeg er met de winst vandoor zou gaan. DTS was opnieuw trefzeker, maar Ole Smedema bracht de gelijkmakende 12-12 op het scorebord. Uiteindelijk was het DTS dat voor de laatste keer trefzeker was en het lukte DWA/Argo niet meer om nog een doelpunt te maken. DWA/Argo heeft zichzelf hiermee tekort gedaan, want met het goede spel en het sterke verdedigende werk had het minstens een punt verdiend. De eindstand werd derhalve 13-12.

Voor DWA/Argo is het duidelijk dat het niet meer naar de tweede klasse kan promoveren. Men staat momenteel vierde op de ranglijst en is er daarmee wel zeker dat het volgend veldseizoen in de derde klasse blijft. Zaterdag speelt DWA/Argo opnieuw een uitduel. Dan gaat men op bezoek bij De Pein in Opende. Bij de vorige ontmoeting wist DWA/Argo met 18-16 te winnen. Het duel zal om 15.30 uur van start gaan.

Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker (3x), Natasja van der Laan-Schuuring, Ole Smedema, Nick Brandsma en Sanne Schuuring (2x), Yarin Smedema (1x).